Львівський  апеляційний господарський суд підтримав заборону проводити будь-які дії щодо приватизації приміщень на пл. Театральній, 5,7 в місті Ужгороді

Львівський апеляційний господарський суд підтримав заборону проводити будь-які дії щодо приватизації приміщень на пл. Театральній, 5,7 в місті Ужгороді

30.01.12 14:46 0 1594
26 січня 2012 року Львівський апеляційний господарський суд розглянув апеляційну скаргу Ужгородської міської ради на ухвалу Господарського суду Закарпатської області від 30 грудня 2011 року згідно якої судом було «Вжито заходів щодо забезпечення позову та заборонено Ужгородській міській раді (м. Ужгород, пл. Поштова, 3, і.к. 20442548) вчиняти будь-які дії, спрямовані на організацію приватизації на конкурсній основі та проведення приватизації на конкурсній основі вбудованих приміщень, що знаходяться за адресою: м. Ужгород, пл. Театральна, 5,7, на підставі положень рішення ХІ сесії Ужгородської міської ради VІ скликання від 09.12.2011 р. № 340 "Про програму приватизації та перелік об'єктів комунальної власності, які підлягають приватизації у 2012 році" в частині, що стосується включення до Переліку об'єктів комунальної власності, які підлягають приватизації у 2012 році, вбудованих приміщень, що знаходяться за адресою: м. Ужгород, пл. Театральна, 5,7".

За наслідком розгляду апеляційної скарги Львівський апеляційний господарський суд увалив рішення згідно якого апеляційна скарга Ужгородської міської ради залишена без задоволення, а ухвала Господарського суду Закарпатської області від 30 грудня 2011 року - без змін.

Як вже повідомлялося раніше 9 грудня 2011 року, грубо порушивши вимоги ч.ч. 2 - 4 ст. 41 Конституції України (про гарантії приватної власності та її захист), основних положень (зокрема ст. 28) Закону України "Про оренду державного та комунального майна" (про забезпечення прав орендаря нарівні із забезпеченням прав власності), основних вимог Положень про патент на право оренди будівель (споруд, приміщень) щодо права власника Патенту на викуп орендованих приміщень протягом усього періоду дії Патенту (підтвердженого офіційним листом Фонду державного майна України) та ігноруючи благословення і особисте письмове прохання Блаженнійшого Володмира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви щодо вирішення у встановленому порядку питання законного (за ринковими цінами) викупу ПП "Коруна" орендованих (на підставі відповідного Патенту, що діє до 2047 року) приміщень за адресою м. Ужгород, пл. Театральна, 5,7 (в яких розміщено єдиний в Україні духовно-навчально-науковий комплекс: "Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія (вищий духовний навчальний і науковий заклад Української Православної Церкви) - Карпатський університет імені Августина Волошина (вищий навчальний заклад системи Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України), сесія Ужгородської міської ради під головуванням Ужгородського міського голови Погорелова Віктора Володимировича прийняла незаконне рішення щодо приватизації вище зазначених приміщень шляхом корупційної схеми, шляхом конкурсу (на користь третіх осіб).

Дане рішення Ужгородської міської ради у встановленому порядку оскаржено до суду власником Патенту на право виключної оренди і фактичним орендарем ПП "Коруна", яке має законне і первинне право на викуп вище зазначених приміщень до 2047 року.

Нагадуємо про те, що наразі у вище зазначених приміщеннях розміщено Ужгородську українську богословську академію імені святих Кирила і Мефодія та Карпатський університет імені Августина Волошина, що входять до єдиного духовно-навчально-наукового комплексу Української Православної Церкви і Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Прес-служба УУБА-КаУ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова Тернопільської ...
Наступна новина: Як захиститися від ...

КОМЕНТАРІ