На Рівненщині розпочали роботу мобільні групи  швидкого реагування

На Рівненщині розпочали роботу мобільні групи швидкого реагування

04.02.12 18:46 0 1490
Про необхідність проведення експерименту щодо створення та організації роботи мобільних груп швидкого реагування в органах внутрішніх справ заговорили ще наприкінці 2011 року. І, як виявилось, не словом єдиним обмежились. Уже на початку нового 2012 року були розроблені проекти відповідних нормативних документів, а у січні перші мобільні групи Рівненського міськвідділу розгорнули діяльність по боротьбі зі злочинністю.

Чергування зазначених мобільних груп організоване цілодобово, розпочинаючи з восьмої години кожного дня. Нині для обслуговування обласного центру створено три таких групи, які закріплені за територією дільничних пунктів міліції.

Основними завданнями мобільних груп є своєчасне та ефективне реагування

на повідомлення про події та правопорушення, розкриття злочинів «по гарячих слідах», викриття та затримання злочинців, забезпечення безпеки і належного громадського порядку на вулицях, здійснення невідкладних дій на місці вчинення правопорушень щодо охорони місця події, надання допомоги потерпілим, виявлення очевидців, переслідування та затримання підозрюваних у вчиненні злочинів осіб та правопорушників, а окрім цього, ще й надання громадянам правової чи іншої допомоги у межах своєї компетенції.

Крім пошукової групи, на базі кожного громадського пункту охорони порядку передбачається створення і патрульних груп, які очолюватиме дільничний інспектор міліції, що працює на дільниці обслуговування. На ці групи покладено здійснення пішого патрулювання у вечірній час доби в тих місцях адміністративних дільниць, що не перекриті нарядами міліції.

— За ініціативи Міністра внутрішніх справ на базі Рівненського міського відділу міліції було створено три мобільних групи для оперативного реагування на повідомлення громадян, розкриття злочинів по «гарячих слідах» та затримання злочинців, — зазначає начальник обласного управління міліції Василь Лазутко. — У наших планах розгортання діяльності подібних підрозділів ще у дев’ятьох районах області.

Організація негайного прибуття пошукової групи на місце події, збирання інформації про зловмисника, шляхи його можливого зникнення з місця події, прикмети викраденого майна, здійснення заходів щодо розшуку та затримання підозрюваного у громадських місцях — ось далеко не увесь комплекс заходів, виконання яких лягає на плечі членів мобільної групи швидкого реагування. Однак, незважаючи на обсяг обов’язків, уже є позитивні результати.

Так, 28 січня близько 13 години члени екіпажу патрульного автомобіля на вулиці Київській у Рівному затримали підозрілого громадянина, у якого під час поверхневого огляду було виявлено та вилучено пістолет і малокаліберні патрони у кількості 50 штук. Інший приклад — 26 січня до правоохоронців звернувся 64-річний місцевий житель із заявою про пограбування. Як з’ясувалось, на пенсіонера прямо у дворі будинку по місцю його проживання напали невідомі, котрі застосувавши фізичну силу, відкрито заволоділи його грішми в сумі 7300 гривень. Внаслідок професійних дій співробітників міського відділу зазначений злочин було розкрито «по гарячих слідах».

А днями, на нараді керівництва УМВС України в Рівненській області правами начальника обласного управління за особисту ініціативу уже було нагороджено членів двох мобільних груп, які доклали зусиль до розкриття злочинів. Тож, за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, оперативність та наполегливість, виявлені під час розкриття злочинів, грошову винагороду отримали дільничний інспектор Бондарчук Андрій, оперуповноважений ВКР Ювчик Богдан, інспектори патрульної служби РПС Дацюк Віталій, Поплавський Микола та Іван Дейнега.

Крім обласного центру мобільні групи швидкого реагування в рамках проведення експерименту планують створити також у Костопільському, Радивилівському, Гощанському, Корецькому, Сарненському, Рівненському районних, Кузнецовському та Дубенському міськвідділах міліції.

СЗГ УМВС України в Рівненській області



Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині засуджено ...
Наступна новина: На Рівненщині затримали ...

КОМЕНТАРІ