Колегії Держкомтелерадіо України  підвела підсумки роботи Комітету  у 2011 році та визначила  основні завдання на 2012

Колегії Держкомтелерадіо України підвела підсумки роботи Комітету у 2011 році та визначила основні завдання на 2012

04.02.12 18:49 0 1579
31 січня ц.р. відбулося розширене засідання колегії Держкомтелерадіо України, на якому обговорювалися підсумки роботи Державного комітету телебачення і радіомовлення України у 2011 році та основні завдання на 2012 році. В засіданні Колегії взяли участь представники Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України, інших органів державної виконавчої влади, журналісти, представники громадських організацій.

У своєму виступі Голова Держкомтелерадіо України Курдінович О.В. серед головних досягнень 2011 року відзначив здійснення реальних кроків щодо впровадження вітчизняної моделі суспільного телебачення і радіомовлення: практично завершено роботу над відповідним законопроектом.

Державні ЗМІ забезпечували висвітлення найважливіших питань зовнішньої та внутрішньої політики України майже за 100 напрямами. Вдалося кардинальним чином покращити програмне наповнення «Першого Національного». Підготовлено техніко-економічне обґрунтування модернізації мережі середніх хвиль НРКУ, що дозволить збільшити територію покриття сигналом каналів УР-1, УР-3 до 85% України. Започатковано україномовну версію «Euronews». Закладено правові основ для забезпечення функціонування міжнародної версії телепрограм НТКУ «Перший Ukraine» у телеінформаційному просторі Російської Федерації. У минулому році розбудовано загальнонаціональну мережу цифрового наземного мовлення.

Намітилася тенденція до поступового збільшення на вітчизняному книжковому ринку питомої ваги україномовної книжкової продукції, збереглася тенденція до розширення книготорговельної мережі. Комітет з гордістю презентував українську книгу на міжнародних книжкових форумах.

У наступному році перед Комітетом стоїть першочергове завдання невідкладного проведення всіх необхідних заходів та структурних змін для створення на базі державних мовників НТКУ, НРКУ і телеканалу «Культура» суспільного телебачення. Держкомтелерадіо продовжить роботу щодо роз’яснення у ЗМІ суті та змісту дійснуваних в Україні реформ.

Запроваджуватимуться нові підходи при формуванні програми «Українська книга». Зокрема, передбачатиметься вимога до видавців також брати участь у дольовому фінансуванні програми. Обов’язковою буде оприлюднення на сайті Комітету кошторисів на кожну книгу. Маркетинг видавничої сфери стане маркетингом державної підтримки. «Ми більше не будемо видавати книжок, які нікому не цікаві, відповідно і видавництва їх не пропонуватимуть», - наголосив Голова Держкомтелерадіо.

В обговоренні доповіді взяли участь генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф, генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов, представники Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України, Громадської ради при Держкомтелерадіо України, президент Української асоціації видавців і книго розповсюджувачів Олександр Афонін та ін.

За результатами обговорення Колегія ухвалила відповідне рішення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ