На Рівненщині в школі-інтернати пройшли майстер-класи

На Рівненщині в школі-інтернати пройшли майстер-класи

08.02.12 14:12 0 1663
У перший день останнього зимового місяця лютого сонечко зігріло долоньки і серця вихованців Тучинської спеціалізованої школи-інтернату. В межах благодійного проекту "СОНЕЧКО В ДОЛОНЬКАХ" пройшли перші майстер-класи, організовані рівненським Клубом Успішних Людей.

Одночасно троє Майстрів Клубу проводили заняття з дітками різних вікових категорій і на різні теми.

Психолог, інструктор з ейдетики Олена Плахтина проводила майстер-клас "Сила думки може ВСЕ", на якому спілкувалась з найстаршими вихованцями закладу, учнями 9 класу, які вже в цьому році вийдуть за стіни школи і відправляться у самостійте життєве плавання. Молоді люди активно включились в обговорення таких важливих питань, якою є сила думки, як людина формує свою дійсність та закладає основи успішного майбутнього, що дає людині сила її внутрішніх переконань.

Цікавість вихованців викликали і такі теми, як заховані внутрішні можливості людини, які необхідно розкрити і реалізувати для досягнення успіху в житті. Майстер-психолог навчила їх практичним ейдотехнікам для розвитку пам’яті і мислення, які допоможуть як в навчанні, так і в реальному житті.

Педагоги і психолог закладу, які були присутні на майстер-класі також отримали від Олени Плахтини фахові консультації стосовно новітніх сучасних методик роботи у навчальному і виховному процесі

В цей час на іншому майстер-класі «Хлопчик, юнак, чоловік. «Справжній» мужчина – хто він?» відбувалась виключно чоловіча розмова. Майстер Клубу Успішних Людей Олег Максимов спілкувався з юнаками і чоловіками-вихователями на теми, які важливі для здорового і повноцінного життя кожного чоловіка.

Обговорювались питання з анатомії, фізіології, гігієни, здоров’я юнака і чоловіка, вікових змін у тілі і психології, венеричних та інфекційних хвороб, шкідливих звичок і залежностей, спілкування з протилежною статтю, створення гармонійних сімейних стосунків, чоловічих комплексів і суспільних стереотипів. Хлопці довго не відпускали майстра, задаючи нові і нові запитання, що їх хвилюють і цікавлять.

Третя група дітей поринула у світ фантазії і рукоділля. На майстер-класі «Подарунок від люблячого серця» Майстер Клубу Крістіна Локоть вчила дітей різного віку створювати сувенірні Валентинки в техніці декупаж.

Процес творчості був напруженим і тривалим. Діти наполегливо творили, намагаючись прикрасити свою Валентинку усіма можливими малюнками і візерунками, вкласти в неї усю свою фантазію і теплі почуття до близької їм людини. Особливо зосередженими були хлопці, по-чоловічому серьйозно і грунтовно підійшовши до справи.

Але кожне сердечко вийшло неповторним, різнобарвним, яскравим і дуже позитивним. Хоча, треба відмітити, що найпопулярнішим був сонячний жовтий колір.

Задоволення отримали усі. І директор закладу Тамара Мичак, яка всю душу, любов і усі свої сили вкладає в своїх вихованців, і педагоги, і Майстри і, що найголовніше, діти, які довго прощались і вимагали від гостей тверду обіцянку, що вони обов’язково приїдуть ще не раз.

Спільний благодійний проект Клубу Успішних Людей, Видавничого дому "ОГО" та Фундації імені князів-благодійників Острозьких стартував 20 січня цього року. Перший етап триватиме весь другий семестр навчального року і закінчиться великим благодійним ярмарком, де усі рівняни зможуть придбати чудові вироби, зроблені дитячими рученятами і принести додому промінчик яскравого сонечка.

Фінансування проекту здійснюється Фундацією імені князів-благодійників Острозьких з коштів наданих Володимиром Процюком.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Митрополит Володимир ...
Наступна новина: На Рівненщині затримали ...

КОМЕНТАРІ