Випускників шкіл Рівного запрошують у центр зайнятості проконсультуватися щодо вибору професії

Випускників шкіл Рівного запрошують у центр зайнятості проконсультуватися щодо вибору професії

12.02.12 22:36 0 1707
Цьогоріч, у зв’язку із проведенням в Україні Євро–2012, у школярів загальноосвітніх шкіл навчальний рік закінчиться дещо раніше, ніж зазвичай. Випускники розпочнуть проходити зовнішнє незалежне оцінювання з 15 травня, реєстрація на яке уже проходить, а до 5 березня випускники матимуть змогу внести зміни до переліку обраних предметів тестування.

Тим випускникам, котрі ще не визначилися з майбутньою професією та навчальним закладом, до якого будуть вступати, спеціалісти Рівненського міського центру зайнятості завжди готові допомогти відповісти на запитання «ким бути?».

Фахівці з профорієнтації центру зайнятості проводять різноманітні заходи, які можуть попередити невдалий вибір професії, навчального закладу та побудову невдалої траєкторії професійної кар’єри. Це й інформування батьків про актуальні професії та стан ринку праці під час проведення загальноосвітніх батьківських зборів, масових профорієнтаційних заходів для батьків; інформування педагогічних працівників, психологів, соціальних педагогів під час засідань методичних об’єднань класних керівників шкіл про особливості вікової профорієнтації; проведення професіографічних тренінгів, уроків та екскурсій для учнів тощо.

Сьогодні для школярів створені відповідні умови, аби вони мали сучасну та повну інформацію про світ професій та стан ринку праці, а вибір професії відбувся свідомо. У школах розміщені профорієнтаційні куточки, інформація в яких постійно оновлюється та поповнюється. Помічниками для школярів у виборі професії є програмно-апаратні комплекси «Профорієнтаційний термінал» та ділові щоденники школяра.

Щотижня в інформаційному центрі для молоді та школярів Рівненського міського центру зайнятості для учнів навчальних закладів міста проводяться профорієнтаційні зустрічі. З початку 2012 року близько 80 школярів вже пройшли профдіагностичне тестування, після якого склали уявлення про власні здібності та нахили до певного виду діяльності. При виникненні запитань кожен учень може отримати індивідуальну консультацію спеціаліста з профорієнтації.

Часу на те, щоб обрати предмети для складання зовнішнього незалежного оцінювання, не так уже і багато, тому запрошуємо випускників, які ще не знають відповіді на запитання «ким бути?», звернутися до спеціалістів з профорієнтації міського центру зайнятості.

Інформацію щодо проведення профорієнтаційних заходів для школярів можна отримати в Рівненському міському центрі зайнятості за адресою: вул.Кавказька, 4, тел. 26-58-36 (відділ активної підтримки безробітних) або на сайті обласної служби зайнятості (www.dcz.gov.ua/rov) у рубриці «Анонси подій».

Повідомлення обласного центру зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівному зловили ...

КОМЕНТАРІ