У Центрі Тернополя підлітку встромили ніж у голову

У Центрі Тернополя підлітку встромили ніж у голову

16.02.12 07:19 0 1399
19-річного юнака, який ударив 14-річного хлопця ножем у голову, правоохоронці вже затримали. Медики досі борються за життя постраждалого. За непідтвердженою інформацією, конфлікт між юнаком та чоловіком виник через дівчину.

На 10 сантиметрів увігнав зловмисник лезо ножа у голову 14-річного тернополянина. Постраждалому зробили дві операції, але його стан украй важкий.

Жахливий для Тернополя інцидент трапився в обідню пору неділі, 12 лютого, неподалік Театрального майдану. Хлопець, за словами медиків, які ним зараз опікуються, сам із ножем у голові зайшов в аптеку, аби купити бинт. Працівники закладу одразу викликали швидку, яка приїхала за декілька хвилин.

 

- Хлопець потрапив із ножовим пораненням голови, - каже головний лікар міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. - Удар ножем - у вилочкову ділянку: між вухом та оком. Поранення проникаюче, на глибину 10 сантиметрів, складне з пошкодженням головного мозку. Складність була ще й у тому, що ніж застряг. Щоб його витягнути, довелось ще додатково розтрепанувати череп. Аби врятувати потерпілого, викликали нейрохірурга та бригаду анестезіологів з обласної дитячої лікарні. Спільно з нашими працівниками провели операцію.

 

Постраждалий перебуває в реанімації. Робити прогнози лікарі не беруться, лише наголошують, що його стан - украй важкий. Під відділенням, де медики допомагають хлопцеві, ми побачили його матір. Проте жінка, вочевидь, хвилюючись за дитину, не захотіла спілкуватись із журналістом.

 - Вчора - операція, сьогодні - операція. Я не хочу ні зким говорити, - сказала матір хлопця.


Про інцидент ми запитали в обласній міліції. Намагались дізнатись, за яких обставин усе сталося. Проте там лише підтвердили, що в центрі Тернополя дійсно важко травмували дитину. Додаткову інформацію пообіцяли надати за декілька днів.

- Зараз встановлюють усі обставини, - каже начальник відділу зв'язків із громадськістю обласної міліції Петро Колісник. - Єдине, що можемо сказати, - особу, яка це скоїла, ми встановили.

 

Проте подробиці, щоправда, офіційно не підтверджені, нам вдалося дізнатися у медичного персоналу лікарні швидкої допомоги. Ніж у голову підліток нібито отримав від 19-річного хлопця. Той скористався ножем після словесної перепалки та шарпанини. Причиною конфлікту начебто стала дівчина.
Коли міліція закінчить своє розслідування, ми напишемо, як трапилось це нещастя та як покарають злочинця.

 

Хоча у міліції не коментують, як покарають злочинця, - це визначить суд, притягнути до відповідальності юнака можуть за заподіяння важких тілесних ушкоджень. Тоді, згідно зі статтею №121 Кримінального кодексу України, людина може сісти у тюрму на вісім років. Якщо ж з'ясується, що це був замах на вбивство, то, згідно зі статею №115 Кримінального кодексу України, винуватцю "світитиме" 15 років перебування за гратами. Адже замах на злочин, вчинений із прямим умислом на вбивство, згідно зі статтею №15 Кримінального кодексу України, прирівнюється до вбивства. 

Джерело : 20minut

 

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нетбук за поцілунок
Наступна новина: Партія Регіонів атакує ...

КОМЕНТАРІ