На Рівненщині чоловік кочергою забив 58-річну людину

На Рівненщині чоловік кочергою забив 58-річну людину

17.02.12 18:03 0 1306
Інколи алкогольна залежність викликає у людей непередбачувану реакцію на здавалося б повсякденні речі. Та хто міг би подумали, що через відмову налити кілька грамів оковитої, 58-річний мешканець Дубровиці втратить життя.

На момент вчинення злочину Ростиславу* виповнилося 19 років та вже у такому молодому віці хлопчина частенько зловживав алкогольними напоями. Оскільки юнак товаришував з 58-річним Віталієм*, то після чергової гулянки завітав до будинку чоловіка в надії «продовжити банкет».

— Того дня мені просто захотілось випити, — розповідав слідчому Ростислав, — коли я сказав Віталію дай горілки, то у слід почув відмову, за що вдарив його в живіт. З його уст пролунало лише: «за що?». Я наносив удар за ударом і згодом Віталій впав на підлогу. Я взяв кочергу, що стояла поряд та продовжив власну розправу.

Коли молодик побачив, що чоловік не подає ознак життя, то вирішив хоч якось замести свої сліди. Тому й розбив телевізор, а кочергу викинув далеко від дому. Та вже невдовзі працівниками міліції було встановлено особу зловмисника.

— Відносно Ростислава слідчими райвідділу було порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 115 Кримінального Кодексу (Умисне вбивство) та статтею 296 Кримінального Кодексу України (Хуліганство), — повідомив начальник Дубровицького РВ УМВС Павло Шкодич. — Нещодавно суд розглянув справу та виніс остаточне рішення — сім з половиною років позбавлення волі.

У свої 19 років Ростислав наважився на вбивство свідомо. Нестримне бажання випити (як пояснював пізніше на допиті Ростислав), дія алкоголю та не контрольованість своїх вчинків призвели до непоправного.

* імена змінено з етичних міркувань

Галина ДЕМ’ЯНЕЦЬ, Дубровицький РВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Екс–главу МВС можуть ...
Наступна новина: Держкомтелерадіо і ...

КОМЕНТАРІ