26 лютого в Рівному відбудуться масові бійки в центральному парку

26 лютого в Рівному відбудуться масові бійки в центральному парку

17.02.12 18:30 0 1621
26 лютого в Рівному відбудуться змагання з боїв «лава на лаву». Проводять захід обласна федерація козацького бойового мистецтва «Спас» спільно з управліннями Рівненського міськвиконкому. Змагання пройдуть у рамках фестивалю «Масницькі розваги» і розпочнуться об 11 годині у парку ім. Т. Г. Шевченка.

До участі у змаганнях уже зголосилися команди трьох Рівненських університетів, регбісти та лава «Спас-сприяння». Очікується також лава від розвідувального батальйону. Таке масштабне дійство в Рівному проводитиметься вперше. Тому сходження лав будуть відбуватися за правилами «штовхача», які передбачають відсутність ударів. Учасниками команди можуть бути чоловіки віком від 18 років і числом не більше 20 осіб.

«Лава на лаву» є традиційною забавою козаків. Існує козацьке прислів’я «Той не козак, що в лаві не стояв». Бій лава на лаву є цілим ритуалом, оскільки для тих, хто вперше ставав до такої забави відбувалась умовна посвята у воїни. Бій лава на лаву – є прекрасним засобом тренування навиків групового бою. Такі змаги проводилися на свята, одним з яких є Масниця.

Рівненська обласна федерація козацького бойового мистецтва «Спас» запрошує усіх бажаючих прийняти участь у святі проводів зими.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Держкомтелерадіо і ...
Наступна новина: У Львові пройде виставка ...

КОМЕНТАРІ