Керівництво Львівської обласної ради започатковує «передсесійні» прес-конференції

Керівництво Львівської обласної ради започатковує «передсесійні» прес-конференції

18.02.12 03:21 0 1368

Щоразу перед сесіями Львівської обласної ради її керівництво планує проводити зустрічі з журналістами. Про це повідомив голова Львівської обласної ради Олега Панькевича на прес-конференції, на якій ішлося про найважливіші питання сесії, яка відбудеться 22 лютого.


«Ми дотримуємося своїх обіцянок працювати відкрито і прозоро, - зазначив Олег Панькевич. - Як відомо, з нового регламенту Львівської обласної ради вилучено норму про обов'язкову акредитацію журналістів, як це пропонувалося в проекті регламенту, - представники ЗМІ вільно заходять в облраду, маючи посвідчення. Ми запрошуємо пресу на засідання депутатських комісій, на всі заходи, які відбуваються в облраді. А відтепер керівництво ради запроваджує регулярні прес-конференції перед кожною сесією. Ми хочемо, аби журналісти так само, як і депутати, заздалегідь отримували проекти рішень, мали змогу вивчити тему».

 

У порядку денному наступної сесії - 40 питань. Зокрема, депутати планують збільшити видатки обласного бюджету, звернутися до центральної влади із критикою пенсійної реформи та висловити протест проти нищення української освіти.


Також депутати хочуть почути від виконавчої влади, як виконується угода між Кабінетом Міністрів України і Львівською обласною радою щодо соціально-економічного розвитку Львівщини, чи дотримується рішення обласної ради про збереження мережі та штату працівників закладів соціально-культурної сфери. Виконавча влада має прозвітувати перед радою про реалізацію обласної Програми розвитку української мови, культури та історичної свідомості та про заходи зі збереження пам'яток культурної спадщини.

 

Джерело : mediastar

 

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові пройде виставка ...
Наступна новина: На Рівненщині брати ...

КОМЕНТАРІ