Тернопіль: хлопець рятував дівчину від самогубства і отримав ножем у груди

Тернопіль: хлопець рятував дівчину від самогубства і отримав ножем у груди

19.02.12 23:45 0 1448

Однієї ночі двоє молодих тернополян натрапили у Тернополі біля залізничного мосту на вулиці Замонастирській на дівчину з ножем у руці.

 

Вона голосно плакала. Коли ж перехожі поцікавилися, чи не потребує вона допомоги, то ще більш заголосила. Юнаки усе ж допиталися і з'ясували, що дівчина прощалася із життям, а ніж мав стати знаряддям.

 

Дівчина розповіла, що не хоче жити через сварку з хлопцем, мовляв, він доймає ревнощами, конфліктами...

Хоч від незнайомки несло алкогольним духом, юнаки всерйоз сприйняли біду дівчини. Їм вдалося переконати її повернутися додому. А щоб нічого по дорозі не сталося, вирішили супроводжувати її.

 

Утім, далеко їм іти не довелося - дівчина мешкала на тій же вулиці, Замонастирській. Тільки-но ступили на подвір'я, як з будинку вийшов господар. Юнаки відразу зрозуміли, що й справді характер у супутника незнайомки - конфліктний та ревнивий. Бо господар зустрів дівчину та хлопців криками та лайкою, а загрозливий жест (руку засунув під куртку, аби щось вийняти) теж не віщував нічого доброго. Один з юнаків, випереджуючи господаря, вдарив його. Але конфлікт не вичерпався - коли хлопці доходили до воріт, господар наздогнав одного з них ударом ножа у груди.

 

Життя потерпілого врятувала вчасно надана медична допомога. Лікарі встановили поранення лівої половини грудної клітки з ушкодженням серця, крововиливом і розвитком гемопневмотораксу. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, це тяжке тілесне ушкодження за ознакою небезпеки для життя в момент заподіяння.

 

Зловмисник потрапив на лаву підсудних. Досудове слідство його дії кваліфікувало за частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу - заподіяння умисного тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння. Підсудний стверджував, що був у стані сильного алкогольного сп'яніння, а тому мало що пам'ятає з того, що відбувалося тієї драматичної ночі.

 

Між тим, потерпілий вибачив кривдникові, просив суд суворо його не карати.

 

П'ять з половиною років позбавлення волі - такий вирок прозвучав для винуватця у стінах Тернопільського міськрайонного суду, повідомляє  газета "Свобода".

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ