На Рівненщині селяни вчилися писати проекти

На Рівненщині селяни вчилися писати проекти

20.02.12 16:46 0 1677
14-15 лютого в селі Новосілки Здолбунівського району Рівненської області відбувся тренінг з проектного менеджменту для місцевго активу.

Тренінг був проведений Західноукраїнським центром соціального партнерства в рамках проекту «Активізація сільських громад для вирішення їхніх нагальних проблем», що фінансується Антикризовою гуманітарною програмою Міжнародного фонду «Відродження».

Протягом тренінгу мешканці Новосілок розібралися що таке проекти, для чого вони пишуться і яким чином їх можна реалізовувати. В ході навчання, учасники навчилися визначати і формулювати проблему. Для цього, зокрема, була намальована карта села і на ній позначили проблемні місця. Серед багатьох були названі і традиційні проблеми: неякісне покриття доріг, відсутність освітлення вулиць у вечірній і нічний час, відсутність місць для змістовного відпочинку для дітей дошкільного віку з батьками, високий рівень безробіття місцевих мешканців, недостатній рівень забезпечення водою одного з кутків села. Відповідно, учасники вчилися писати та презентувати проекти для вирішення зазначених проблем. Під час тренінгу було визначено проблеми, яку можна вирішити в основному зусиллями місцевих мешканців. І вони ж стали ідеями для реальних проектів. Так, уже під час заняття було визначено найближчі дії для реалізації проекту щодо забезпечення водопостачання і окреслено план завдань для створення місця відпочинку для дітей з батьками.

Також учасники тренінгу розподілили між собою напрямки відповідальності щодо наповнення місцевого інформаційного бюлетеня. У сільському вісник висвітлюватимуться місцеві новини. Очікується, що він стане також і засобом залучення фінансування для реалізації місцевих проектів, які будуть спрямовані на покращення життя в Новосілках.

* * *

Метою проекту «Активізація сільських громад для вирішення власних проблем», що здійснюється Західноукраїнським центром соціального партнерства за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду “Відродження” є: Протягом дванадцяти місяців активізувати діяльність мешканців двох сіл Здолбунівського району спрямовану на вирішення власних проблем спільними зусиллями, шляхом проведення на базі будинків культури навчання з фандрейзингу та проектному менеджменту не менше 30 мешканців цих сіл, дофінансування діяльності гуртків народної творчості організації благодійних концертів та створення інформаційних центрів у цих клубах.

Детальніше про програму: www.irf.ua.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: На Рівненщині двоє ...
Наступна новина: На Волині чоловік, в якого ...

КОМЕНТАРІ