На Волині, вслід за Рівненщиною, розрахувалися зімбабвійськими доларами

На Волині, вслід за Рівненщиною, розрахувалися зімбабвійськими доларами

20.02.12 17:47 0 1403
Луцьким МВ УМВС України у Волинській області порушено кримінальну справу проти ратнівчанина, котрий в одному із супермаркетів обласного центру намагався розрахуватися за товар підробленою купюрою.

Як повідомив перший заступник начальника луцького міськвідділу міліції Геннадій Єпіфанович, 31-річний Віталій, житель селища Ратне, виявися ще тим винахідником. Чоловік мав купюру Республіки Зімбабве номіналом 500 зімбабвійських доларів, котра ззовні нагадувала євро. Підробивши її шляхом нашарування, ратнівчанин вирішив серйозно «затоваритися».

Правда, не все так просто, адже в багатьох магазинах продавці не хотіли відпускати товар за іноземну валюту. Тож пощастило шахраєві не з першої спроби.

– Чоловік навідався в один із супермаркетів Луцька, – розповів Геннадій Єпіфанович. – Коли прийшов розраховуватися, касир відмовилася брати «липові» євро. Але все ж передзвонила до власниці магазину, розповіла, що покупець набрав товару на 4 (!) тисячі гривень. Звісно, така новина не могла не порадувати, тож власниця дозволила розрахувати «вигідного» клієнта.

При цьому обмін виявився більш ніж вигідним, адже шахрай погодився, щоби 500 євро порахували як 4 тисячі гривень (згідно з курсом валют, чоловік міг би отримати більше 5-ти тисяч).

Про аферу власниця супермаркету дізналися після того, як у кількох банках їй відмовили обміняти «євро» на гривні. Зрештою, жінка звернулася до правоохоронців.

Нині проти спритника порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Триває слідство.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України у Волинській області

Як повідомлялося раніше, на Рівненщині також трапився випадок розрахунку зімбабвійськими доларами
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині внаслідок ДТП ...
Наступна новина: Держава повертається в ...

КОМЕНТАРІ