На Рівненщині школа відсвяткувала 120-річний ювілей

На Рівненщині школа відсвяткувала 120-річний ювілей

22.02.12 13:40 0 1468
Педагоги, вчителі-пенсіонери, колишні випускники, імена деяких із них відомі не лише Дубенщині, але й в Україні, приїхали на святкування ювілею Іваннівської ЗОШ І-ІІ ступенів. Їй – 120 років.

Розуміючи проблеми сучасної освіти та потреби учнів, а також з нагоди 120-річного ювілею голова Дубенської райдержадміністрації Данило Корилкевич подарував школі-іменинниці плазмовий телевізор та DVD-програвач.

«В нашому комп’ютерному класі є всього 5 комп’ютерів. Погодьтеся – цього недостатньо, аби навчити хоча б основам інформатики 100 учнів. Та й годин для її вивчення дуже мало. Завдяки новому телевізору та DVD-програвачу вчитель зможе демонструвати урок всій аудиторії учнів, замість того, щоб вони стояли в черзі, аби посидіти за комп’ютером. Це зробить засвоєння матеріалу більш продуктивним», - каже директор Іваннівської ЗОШ І-ІІ ступенів Світлана Соборук.

Довідка: школу в селі Івання було відкрито в 1891 році. Це була звичайна сільська хата під солом’яною стріхою. В одній половині жила із сім’єю жінка (баба Луциха), у другій - працювала школа. У 1921 році з’явилася 7-класна польська школа, яка вміщалася в одній кімнаті.

У 1937 році за кошти громад українців, чехів, поляків була споруджена нова школа на чотири класні кімнати. Під час Великої Вітчизняної війни приміщення було майже повністю зруйноване. 1944 року придатними до навчання виявилися лише дві класні кімнати, але навчальний процес відновився. У 1948 році школа була реорганізована в семирічну.

Серед відомих випускників навчального закладу – член Української Асоціації Письменників, автор сорока книжок Сергій Рачинець, депутат Верховної ради України І скликання Василь Білий.


Нині школа створила власний музей, експонати до якого допомагали збирати усім селом. Серед найцінніших – «Апостол» 1909 року, «Тріодь Почаївська Успенська Лавра» (1860 р.), двотижневик «Нова хата» (1935р.) і навіть німецький журнал мод «Beyers Mode fübrer» (1942/43 р.)

Прес-служба Дубенської РДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На кожній школі ...

КОМЕНТАРІ