На  кожній школі Рівненської області, де навчались загиблі воїни-афганці, будуть встановлені меморіальні дошки

На кожній школі Рівненської області, де навчались загиблі воїни-афганці, будуть встановлені меморіальні дошки

22.02.12 13:41 0 1392
З нагоди 23-ї річниці виводу військ з Афганістану за підтримки голови Дубенської райдержадміністрації Данила Корилкевича на приміщеннях шкіл смт Смига та с.Білоберіжжя Дубенського району було встановлено меморіальні дошки в пам'ять загиблих воїнів-афганців Костянтина Прокопчука та В’ячеслава Ковальчука. Таку ініціативу керівництва Дубенської РДА підтримала Рівненська обласна рада і вже в цьому році пам’ятні дошки будуть встановлені на всіх школах області, які закінчили ті, хто загинув на війні в Афганістані.

До слова, цьогоріч вперше за 23 роки за ініціативи Данила Корилкевича вдалося зібрати разом ветеранів Афганістану м. Дубно та Дубенського району. А тих, хто за станом здоров’я не зміг прибути на зустріч, голова адміністрації відвідав особисто, вручивши грошову допомогу. Серед них і житель села Мирогоща Андрій Балгіра. Він воював не лише в Афганістані, але й ліквідовував наслідки аварії на Чорнобильській АЕС.

«В Афгані я пробув більш, ніж півтора року. Там була трагедія… Це такий народ, що його не приборкаєш. Ніколи не зможу забути, як прямо на очах гинули товариші. Я навіть розказувати не хочу. Бо хоч це все було давно, воно ніби зараз перед очима. Не потрібна була ця війна. Ніколи б не подумав, що життя може бути таким… Слава Богу, прийшов живий. Хоча за півроку після мого повернення мене забрали в Чорнобиль. Зараз я на пенсії. Здоров’я не дозволяє працювати: не маю ока, руки і ноги не діють так, як треба… Тому я дуже вдячний владі району за те, що не забуває і що приходять не тоді, коли треба воювати, а щоб спитати, яке в мене здоров’я і чи потрібна допомога», - каже Андрій Балгіра.


Прес-служба Дубенської РДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині школа ...
Наступна новина: Тернополянка здобула ...

КОМЕНТАРІ