У Рівному  на Масницю відбулася масова бійка в центральному парку

У Рівному на Масницю відбулася масова бійка в центральному парку

27.02.12 17:45 0 1827

26 лютого в Рівному відбувся спортивно-мистецький фестиваль «Масницькі розваги» . До програми входили ігрища для дітлахів і дорослих, концерт народної пісні,  виставки-продажі виробів народних умільців та смачної випічки.

Загалом  купа всіляких цікавинок ...

 

Та найвидовищнішим дійством були спортивні змагання «Лава на лаву».

 

 Історія цієї гри сягає козацької доби. Коли вона була не тільки розвагою, але й тренування командного духу, витривалості і бойової майстерності.  

Вважалось, що товариш, який побував з козаком в лаві, ставав йому за рідного брата. Бо для перемоги потрібно було стати одним цілим. Не дарма  ж козаків вважали найхоробрішими воїнами тих часів.

 

 Правила гри « Лава на лаву» такі : збираються  команди, до 20 чоловік, шикуються в лаву,  і з бойовим кличем мчать один на одного.

Якщо приблизно розрахувати силу удару середньостатистичної «лави», то це буде приблизно 2 тонни живої маси з прискоренням і це тільки з однієї сторони.

Отож битва була славна... Емоції вирували...

 У ній брали участь лави студентів РДГУ, МЕГУ, НУВГП. Також збірна з регбі « Рівне»  та лава « Спас - сприяння ». Останні зайняли, відповідно перше і друге місця.

Організатори змагання підкреслили важливість цієї козацької гри не лише в спортивному значенні, але й у відродженні українських традицій.


«Зараз треба не тільки словами пропагувати здоровий спосіб життя, а й своїм власним прикладом показувати молоді, що є ще порох в порохівницях і не затупились шаблі козацькі.  Лише в таких умовах виживе Нація Українська під час світових криз і стануть Українці від цих випробувань ще тільки  міцнішими і завзятішими. Подібні змагання дозволяють сформувати Елітний Резерв Нації, який зможе дати гідну відсіч ворогам Української Державності і за який нам не доведеться червоніти.»  - зауважив один із організаторів спортивного фестивалю, Ярослав Петрушин.

 

Джерело : власна інформація.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Львові від бурульки ...
Наступна новина: У Тернополі присвятили ...

КОМЕНТАРІ