На Рівненщині шахрайки обікрали бабусю на 8 тисяч

На Рівненщині шахрайки обікрали бабусю на 8 тисяч

03.03.12 12:02 0 1546

У Рівному 28 лютого зафіксовано черговий факт шахрайських дій щодо осіб похилого віку. Відтак, жертвою стала 80-річна мешканка обласного центру, яка відкладала по кількасот гривень із кожної пенсії, аби заощадити гроші на власний похорон.



«Якщо ви не отримали повідомлення про необхідність переоформлення пенсій, то ми можемо залагодити цю проблему на місці», - з такими словами звернулись до бабусі дві жінки, на вигляд 35-40 років, які жваво рушили у будинок. Бабця поволі пішла за ними.
- Вона мені показала якесь посвідчення, але ж хіба я в тому розбираюсь, коли сліпа, - із смутком розповідає 80-річна Галина. -  «Службовці» попросили показати паспорт та пенсійне посвідчення. А з подальшої їхньої розмови жінка зі сльозами на очах згадуватиме лише окремі моменти:
- Усе було, як у тумані, - каже пенсіонерка. - Як я відала їм вісім тисяч гривень, не пам'ятаю.
Шахрайки запевняли, що заощадження громадяни повинні покласти у конверти та тримати доки, доки не підійде час реформи. 
- Коли пенсіонерка виклала на стіл усі свої заощадження, шахрайки перерахували їх та запакували у конверт, - коментує начальник УМВС Василь Лазутко. - Нині жінка не пригадує, що було далі, однак, коли вона із цікавості вирішила подивитися, що всередині, то виявила у паперовому сховку лише чисті папірці.
Як вдалось з'ясувати,  80-річна Галина відкладала із пенсії по 100-300 гривень щомісячно, аби зібрати гроші на власний похорон. 
-  Жінки мене запевнили, що після реформування пенсіонерам надавать безоплатну допомогу, а також продукти харчування, а саме літр олії, кілограм цукру та кілограм гречки, - зазначає пані Галина. - А я ж відмовляла собі у деяких харчах, аби побільше зібрати.
- За цим фактом порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк до трьох років,  - коментує начальник УМВС Василь Лазутко.


- Сьогодні у місті проживає 55 тисяч пенсіонерів, - повідомив начальник управління пенсійного фонду України у місті Рівне Микола Німчук. - Тож навіть фізично обійти таку велику кулькість людей похилого віку ми не в змозі. Соціальні служби, як правило, не проводять подібних заходів та акцій, а про майбутні реформи не розповідають, ходячи від будинку і до будинку.

 

СЗГ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщину завітає ...
Наступна новина: На Черкащині жорстоко ...

КОМЕНТАРІ