На Рівненщині дідусь врятував онуків з полум'я

На Рівненщині дідусь врятував онуків з полум'я

05.03.12 00:26 0 1469

О 09:15 03 березня до Острозького райвідділу Управління МНС області за телефоном 101 надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку райцентру. За сигналом тривоги до місця виклику негайно виїхало чергове відділення місцевих вогнеборців. Прибувши за вказаною адресою рятувальники побачили, що з вікон будинку вирує густий чорний дим. Не гаючи часу бійці МНС в апаратах захисту органів дихання проникли у вщент задимлене помешкання та ліквідували загорання. Людей в будівлі не було. Внаслідок пожежі вогнем було знищено лише диван, дитячу колиску та пошкоджено 1 квадратний метр  підлоги.

 

Співробітники райвідділу УМНС з'ясували, що в будинку, де сталася пожежа, проживає родина з п'ятьма дітьми. На момент загоряння в помешканні перебували 24-х річна невістка господаря та її четверо дітлахів. Несподівано до матері, що займалася грудним дитям в одній із кімнат, забігла донька та повідомила про пожежу. Жінка, вхопивши немовля, миттєво вибігла на двір, а шестирічна Марія, чотирьохрічний Максим та Петрик 2010 року народження залишилися в оселі. На щастя, 46-ти річний свекор Петро Рибак, що порався в дворі по господарству, швидко зорієнтувався в ситуації. Чоловік негайно кинувся у задимлене помешкання, де навпомацки знайшов всіх трьох онуків та виніс їх на свіже повітря. Жоден з малюків не постаждав та медичної допомоги не потребував.

 

Пізніше один з хлопчиків розповів рятувальникам, що поки мати була занята, він знайшов сірники та почав їх підпалювати. Невдовзі на дивані спалахнула постільна білизна. Ще трохи і кімната почала заповнюватися димом. Хлопці злякалися та поховалися по кутках, а сестричка побігла до матері.

 

По завершенню інциденту співробітники УМНС провели з батьками серйозну бесіду щодо необхідності навчання малюків правилам пожежної безпеки в побуті, зокрема заборони дитячих забав із сірниками.

Джерело : УМНС у Рівненській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: на Рівненщину завітав ...
Наступна новина: На Рівненщині в пожежі ...

КОМЕНТАРІ