У Львові з'явився музично-поетичний трамвайчик

У Львові з'явився музично-поетичний трамвайчик

09.03.12 12:52 0 1547

Львів святковий. 9 березня центром Львова курсуватиме музично-поетичний трамвай. У такий своєрідний спосіб організатори - Молодіжне Об'єднання «ГРАНІТ» - пропонують львів'янам відзначити 198-му річницю з Дня народження Тараса Шевченка.

 

Проїхатись у трамваї, послухати Шевченкові вірші і українську етномузику від гуртів «Йорий Клоц», «Ойкумена», «Тарасова Ніч» зможе кожен охочий - графік і вартість проїзду в трамваї не зміняться.

 

«Це буде трамвай маршруту № 1, що курсуватиме з 14.00 до 16.00 год. Він виїжджатиме із Залізничного вокзалу, де будуть завантажуватися всі гурти і охочі (на кінцевій зупинці біля Залізничного вокзалу). Бажано прийти не чітко на 14.00 год, а трошки раніше. Трамвай буде робити кілька кіл по центру Львова. Охочі, які не встигнуть, зможуть підсісти, якщо буде місце в трамваї, оскільки серед молоді це викликало неабиякий ажіотаж», прокоментував Андрій Мочурад, молодіжне об'єднання «Граніт».

 

«Творчість Тараса Шевченка взагалі є непересічна, як у моєму житті, так і в житті інших учасників гурту, оскільки ми є бандуристами від самого дитинства і постійно святкували Дні Шевченка. Ми розуміємо його вклад у розвиток української культури, української мови, а також хочемо трактувати його по-сучасному, тому власне декілька пісень є на слова Тараса Шевченка. Музика народна в нашому репертуарі, який ми використовуємо під час своїх концертів і будемо грати в трамваї, а також підготували ще декілька пісень народних, але тематичного спрямування, для того, щоб з трамваїв лунала сучасна якісна музика і багато хорошого настрою. Хороший привід для святкування Дня народження Тараса Шевченка для того, щоб люди задумались, якою він був особистістю і який внесок зробив в розвиток української культури.» зазначила Олена Коссак, художній керівник гурту «Ойкумена».

 

«Шевченко - це дійсно символ України, але його потрібно цікаво подавати. Музика у трамваї - це креативна, нова форма подання, а саме в нових формах старе продовжує житии», прокоментував Антон Лубій  з гурту «Йорий Клоц».

 

Джерело :  Львівська міська рада

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині ...
Наступна новина: Водії Львова одягнуть ...

КОМЕНТАРІ