На Рівненщині жінкам платять менше

На Рівненщині жінкам платять менше

10.03.12 21:22 0 1663

Серед працюючих в області 54,5% - жінки. Найбільше жінок - 34,2 тисячі - працює в освіті, а також охороні здоров'я та наданні соціальної допомоги, в цій галузі їх понад 70%. Крім того, більше жінок, ніж чоловіків, працює у готелях та ресторанах, галузі культури та спорту, у сфері відпочинку та розваг, фінансовій діяльності (80,9 - 68,5%). Серед працівників промисловості та сільського господарства ? третина жінок. Традиційно чоловічими сферами залишалося лісове господарство - 85,6% та будівництво - 83,3% чоловіків.

 

Продовжують зберігатися гендерні нерівності в оплаті праці. Якщо середньомісячна зарплатня чоловіків у 2011 р. становила 2528 грн., то жінкам нараховували в середньому по 1946 грн., що майже на чверть, або на 582 грн. менше. Це зумовлено умовами праці, зокрема, забороною використання праці жінок на особливо важких та шкідливих роботах. Також чоловіки зайняті переважно на посадах керівників, а праця жінок більше застосовується на посадах службовців і технічного персоналу.

Про це повідомила Лариса Мельник, начальник управління статистики праці головного управління статистики у Рівненській області.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні можуть ввести ...
Наступна новина: Місто Рівне отримає ...

КОМЕНТАРІ