На Буковині презентували двомовний “Кобзар”

На Буковині презентували двомовний “Кобзар”

11.03.12 10:27 0 1775

У Чернівцях презентували двомовний українсько-румунський «Кобзар» Тараса Шевченка. Видана у видавництвом "Букрек", переклад румунською Іона Козмея, передмова Івана Драча.  Книга побачила світ за фінансової підтримки Чернівецької обласної державної адміністрації і обласної ради та з ініціативи Генерального консульства України у Сучаві.

 

 "Упродовж трьох останніх років це вже третє видання, яке побачило світ за сприяння крайової влади до Шевченківських днів. У 2010 році ми презентували "Афоризми Тараса Шевченка", а минулоріч - репринтне видання "На спомин 50-х роковин смерти Тараса Шевченка. ідрадно, що Буковина вносить свою лепту у справу популяризації українського генія", - відзначив Георгій Галиць.

 

 Тираж перекладу  «Кобзаря» становить 500 примірників. Як зауважив видавець Сергій Максимець, книги роздадуть у бібліотеки Чернівців та інші культурні установи. Можливо, додав він, переклад  «Кобзаря» можна буде також і купити, принаймні у центральних книгарнях міста.

Представники чернівецької обласної державної адміністрації та представники румунського консульства в Чернівцях назвали румунський переклад «Кобзаря»  вагомими внеском у порозуміння між українським та румунським народами.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ