У Тернополі інваліду слова не дали сказати ...

У Тернополі інваліду слова не дали сказати ...

11.03.12 14:51 0 1451

Традиційне покладання квітів до пам'ятника Шевченка у Тернополі можна було б описати кількома загальними фразами, якби не черговий резонансний вчинок тернопільського активіста у інвалідному візку - Олександра Башти. Чоловік хотів виступити на заході, приуроченому пам'яті Тараса Шевченка, однак йому не лише не надали слова, але й брутально перевернули із візка просто у болото, повідомив "Погляд".

 

Що ж таке важливе хотів сказати чоловік - ми поцікавилися безпосередньо у нього.

«Я розумію, що будуть говорити люди: якийсь шизофренік утік з лікарні і заважає. Однак як я маю висловити свій протест по-іншому? Як маю сказати своє слово, свій біль? - запитує пан Олександр, - Річ у тім, що я вже два роки живу на пенсію, розмір якої становить 822 гривні. Чую обіцянки, однак нічого не змінюється», - розповідає він.

 

Як розповів нам Олександр Башта люди у цивільному зупинили його ще неподалік від драмтеатру, перешкоджаючи наближатися до учасників мітингу. В якийсь момент пан Олександр вирішив під'їхати до голови облради Олексія Кайди, який саме виступав, однак троє людей у цивільному йому завадили. Разом із візком його винесли за межі заходу і перевернули.


Окрім інциденту із Олександром Баштою, захід «відзначився» також перемовини між тернопільськими пенсіонерами. Вони дивувалися, чому на мітинг не «зігнали» школярів, і звинувачували у цьому міністра освіти - Дмитра Табачника.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 4)
Попередня новина: Прем'єр-міністра України ...
Наступна новина: У Тернополі з'явилась ...

КОМЕНТАРІ