На Рівненщині готується грандіозна фінансова афера

На Рівненщині готується грандіозна фінансова афера

13.03.12 10:29 0 1954

На Рівненщині готується грандіозна фінансова афера. В одному з поліських сіл зареєстрували десяток фірм. Податківці зраділи майбутнім податкам, однак запідозрили неладне, коли дізналися, що підприємства знаходяться на межі банкрутства та й зареєстровані в старенькій сільській хатині. Якщо ж фірми визнають банкрутами - всі податкові борги перед ними знімуться і кошти осядуть у кишенях зловмисників, а це за попередніми підрахунками податківців близько мільярда гривень, повідомили на " Рівне1".

 

Саме у цій хатині без поштової скриньки, телефону та інтернету зареєстровано близько десятка фірм з сукупним валовим доходом понад півтора мільярди гривень. Як сталося, що у селі Кам'яне Рокитнівського району зареєструвалися підприємства з доходом більшим ніж, приміром, у Рівненської атомки мешканці будинку пояснити не можуть. На захист родичів з хати вийшла лиш мати господаря.

 

Жінка каже, ніякого стосунку ні її син ні його сім'я до фірм не мають. А яким чином на їхню адресу зареєстровано підприємства вона не знає. Нічого про зареєстровані тут фірми не знає і голова сільради. Однак, пригадує, їй ще перед новим роком зателефонували з податкової і повідомили про ці фірми, але ні реальних власників, ні крутих джипів з київськими номерами в селі ніхто не бачив.

 

У податковій впевнені, Рівненщина - плацдарм, де готується грандіозний економічний злочин. В один день до рівненських податківців звернулося майже два десятки фірм, які вирішили платити податки не в столиці, а на Рівненщині - в селі Кам'яне, на Рокитнівщині. Поява таких потужних платників податків на Рівненщині створила б неймовірний поштовх для економічного розвитку регіону, кажуть податківці. Однак, у цьому випадку правоохоронці бачать лише фінансову аферу.

 

Податківців дивує, що оперуючи півтора мільярдами гривень підприємства, згідно поданих ними фінансовими звітами, ледь зводять кінці з кінцями, і навіть є збитковими. Тому нині, податківці роблять усе можливе, щоб не допустити банкрутства цих фірм, а визнати їх діяльність незаконною та фіктивною. Оскільки в такому випадку понад 400 мільйонів гривень податків все ж потрапить до державного бюджету.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині затримано ...
Наступна новина: На Рівненщині з колонії ...

КОМЕНТАРІ