У березні дев'ять львів'ян відзначають 100-річчя

У березні дев'ять львів'ян відзначають 100-річчя

14.03.12 11:45 0 1378

Міська влада не забуває про свої хороші традиції вшановувати львів'ян, з нагоди їх 100 і більше років. Так, на березень припадає аж 9 уродин, з яких п'ятеро львів'ян відзначатимуть 100-річчя, і троє 102-річчя і одна мешканка Галицького району вже справила 103 день народження. З нагоди поважних дат в житті ювілярів, вже традиційно кілька років поспіль уродинників навідують працівники управління соціального захисту Львівської міської ради та вручають вітання від міської влади і одноразову грошову допомогу в розмірі 1 тис. грн., яку виплачують згідно підписаних розпоряджень Львівського міського голови від 24.01.2012 року за № 15 і 16.

 

До слова, станом на сьогодні вже 12 львів'ян-довгожителів відзначили 100 і більше років. Загалом у 2012 році вікові ювілеї відзначають 36 мешканців нашого міста.

Цікаво зазначити, що з поміж 36 цьогорічних ювілярів, лишень 6 чоловіки. І така тенденція є сталою вже впродовж кількох років. Однак, попри такий гендерний дисбаланс, хочу зауважити, що всі ці люди є скарбом громади міста, так як вони є носіями наших традицій, очевидцями історичних подій, про які нам відомо з книжок та підручників. І всі вони потребують уваги до себе з боку як міської влади, так і кожного з нас. Тому приємно, що ініціатива вшановувати наших довгожителів, зароджена ще 5 років тому, підтримується щорічно", відзначила начальник управління соціального захисту Львівської міської ради , Ольга Павлюк.

 

"Цьогоріч, як і минулого року, маємо двох уродинників, в паспорті яких вказано тільки рік народження без дати. Такі випадки рідко, але трапляються. І цього річ, відповідно ми передбачили норму виплати йому грошової допомоги в часі виходу розпорядження. Відповідно, ці люди вже отримали від міста теплі привітання і грошову допомогу", підкреслила заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Кузяк.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів отримав нагороду в ...
Наступна новина: У Львові стався вибух

КОМЕНТАРІ