На Тернопільщині впіймали банду

На Тернопільщині впіймали банду

17.03.12 23:55 0 1346

Тернопільські оперативники ліквідували злочинну зграю квартирних крадіїв. Серед затриманих - троє вихідців з Грузії та мешканець нашого обласного центру. Останній, до слова, всіляко сприяв комфортному перебуванню гастролерів на час, коли ті приїжджали до Тернополя «на справу»: і квартиру винаймав, і транспортом забезпечував. Та й в кримінальних справах не був пішаком.


Як встановили міліціонери, від злодійської зграї потерпіли щонайменше шестеро мешканців обласного центру. Принаймні, на даний час вдалося довести причетність затриманих до вчинення крадіжок з квартир, розташованих у багатоповерхівках на вулицях Крушельницької, Симоненка, Морозенка, Стадникової, Курбаса, Тарнавського. Спосіб проникнення до чужих помешкань - шляхом підбору ключів. Бували випадки, що, вигрібши гроші та ювелірні прикраси, - саме таким цінностям віддавали перевагу - зловмисники замикали за собою двері обкрадених ними помешкань.
Під час затримання, яке відбулося на квартирі, що її орендував для спільників 44-річний тернополянин, у гастролерів вилучили купу злодійського реманенту: в'язки ключів, відмички, інструменти. Затримані іноземці, як і їх тернопільський спільник, в кримінальних справах - не новачки. Двоє з них раніше судимі за вчинення квартирних крадіжок.


Залишатися непоміченими лиходіям вдавалося не лише через кримінальний досвід, а й посилені заходи безпеки. Приміром, до Тернополя гастролери приїжджали на автомобілі, проте в місто в'їжджали завжди іншим транспортом, свій залишаючи на приміській стоянці.

Та й на справу йшли вкрай обережно- в квартирі довше п'яти хвилин не залишалися. Але злодійська вправність поступилася професійності оперативників. Лиходіїв затримали.
Міліціонери підозрюють, що зловмисники можуть бути причетними до крадіжок на території Луцька, Рівного, Житомира, Бердичева. Проводиться перевірка.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ