У Рівному збирають історії про УПА

У Рівному збирають історії про УПА

21.03.12 10:08 0 1992
У Рівному стартував мистецько-історичний проект «12 історій про УПА», присвячений 70-й річниці створення Української повстанської армії.

Восени 2012-го виповнюється 70 років із моменту створення УПА. Її перші загони у 1942 році з'явилися саме на Рівненщині і називалися тоді «УПА-Поліська Січ. Тож у громадськості виникло питання, як вшанувати цих героїв, які присвятили себе боротьбі за Україну в протистоянні з німецьким фашизмом та військами НКВС? Одним з напрямків міг би бути й запис конкретних історії про людей, які ви чули від них самих чи від знайомих, хто мав рідних в УПА.

 

"Не повинні піти у небуття люди, які боролись і вмирали за незалежну і соборну Україну. Тим паче, що сьогодні ми з вами ходимо по тій самій землі, на якій вони воювали, гинули і перемагали, на якій вони кохали, вірили і жили. А значить, у них були свої історії. Їх треба просто захотіти почути... або придумати...
Дізнайтесь, почуйте, згадайте або придумайте свою історію про вояків УПА, зв'язкових, учасників українського підпілля 1940-50 років, а також тих, хто їм допомагав, хто їх любив, чекав і в них вірив.
Ми дамо вам на допомогу 12 картин-сюжетів про УПА. Їх намалює наш рівненський художник. А ви напишіть до кожної з них свою історію про УПА у будь-якому форматі (єдине обмеження: розмір не більше А4 14 шрифтом). У жовтні намалюється остання картина і напишуться останні історії. Всі вони будуть надруковані в одній книзі.", повідомляється на сторінці організаторів акції.

 

Написати свою історію, присвячену цій темі, у віршах або прозі організатори запрошують всіх охочих, але особливі сподівання покладають на молодь - студентів та школярів. Їм пропонують переглянути 12 живописних сюжетів на тему УПА, які можуть когось надихнути чи підштовхнути на роздуми. Кращі 12 історій до цих картин з'являться у вигляді яскравого подарункового настінного календаря.

 

Конкурс «12 історій про УПА» в інернеті: vk.com/this_is_your_story та www.facebook.com/youstory.upa.

 

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 2)
Попередня новина: Нові штрафи за куріння в ...
Наступна новина: У Рівному визначають ...

КОМЕНТАРІ