На Волині обговорювали сімейні проблеми

На Волині обговорювали сімейні проблеми

23.03.12 05:57 0 1454

22 березня, у бібліотеці ВНУ ім. Лесі Українки вперше було проведено інтерактивні молодіжні слухання на тему: «Молода здорова сім'я: яка вона?».


Серед запрошених були архімандрит Іоасаф (Перетятько), замісник голови Синодального відділу УПЦ у справах молоді, протоієрей Сергій Ющик, ректор Волинської духовної семінарії, Галан Ліна, директор Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Констанкевич Ірина, кандидат філологічних наук, проректор з навчально-виховної роботи Волинського національного університету ім. Лесі Українки, Переходько Людмила, керівник Волинської обласної громадської організації «Центр практичної пcихології сім'ї «Любисток».


На зустріч прийшло чимало студентів та викладачів ВНУ. Обговорювались теми громадянського і церковного шлюбів, а також тема злагоди і порозуміння у молодих сім'я.


«Досконала любов притаманна тільки Богу, у нашому житті присутні всі види любові, як ерос, так і агапа і філіос, любов у вигляді еросу не може бути сказав протоієрей Рустік Капаузнарізним каменем у створенні сім'ї», голова єпархіального відділу релігійної освіти та катехізації, проректор з навчальної роботи ВДС, Переходько Людмила.


Отець архімандрит Іоасаф прокоментував :


«Громадянський шлюб - це коли люди розписані у РАГСІ, все інше співпроживання, тому давайте будемо називати речі своїми іменами. Чому людині важко утриматись у співпроживанні? Чому штамп у паспорті є чимось страшним? Тому що, ми беремо на себе відповідальність, а хто не розписується - той просто втікає від відповідальності. В нас немає довіри, ми сумніваємось навіть в батьках, що вже говорити про людей, які спільно живуть, попри те, що мало знають один одного? Штамп у паспорті заставляє нас працювати над собою, над сім'єю. Конфуцій, у свій час сказав: «Не заганяйте ворога у кут, там він починає битись на смерть». Так ось, людина яка ставить штамп у паспорті - заганяє себе в кут та провокує себе на працю».


«Любов це не стільки поняття жертовності, це вище диво, благодать. Любов несе в собі творчу сутність. З двох народжується більше, саме з любові народжується щось високе. Нажаль, не всі можуть розпізнати це почуття", підсумувала Констанкевич Ірина.

 

Про це повідомили у Волинській єпархії Української Православної Церкви 

 

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині викрито ...
Наступна новина: У Львові сталося потрійне ...

КОМЕНТАРІ