На Івано-Франківщині заарештовано сутенерку, яка здавала в оренду неповнолітніх дівчат

На Івано-Франківщині заарештовано сутенерку, яка здавала в оренду неповнолітніх дівчат

23.03.12 06:16 0 1728

Порушено кримінальну справу проти 21-річної жінки, котру викрили у сутенерстві і продажу двох неповнолітніх дівчат для сексуальної експлуатації. Фігурантку було затримано в кафе одного з приватних готелів у той момент, коли вона отримала гроші за передачу в оренду на три місяці 15-річної і 17-річної дівчат. За те, що ці юнки надаватимуть сексуальні послуги клієнтам під опікою їхнього нового «господаря», зловмисниця зажадала і отримала 10 тисяч гривень готівкою.

 

Як повідомив керівник підрозділу боротьби з кіберзлочинністю і торгівлею людьми УМВС України в Івано-Франківській області Андрій Рогалевич, у процесі документування злочинної діяльності мешканки одного з районів Прикарпаття правоохоронці з'ясували, що упродовж понад місяця ця особа з корисливих мотивів торгувала тілами неповнолітніх дівчат, організовувала їм зустрічі з клієнтами для надання сексуальних послуг. Половину отриманих коштів, а послуги «своїх» дівчат вона оцінювала сумою від 300 до 500 гривень за годину «дозвілля», жінка забирала собі.

 

Прикметно, що двох неповнолітніх повій така «робота» цілком влаштовувала. Водночас відомо, що за непослух іноді їм перепадало на горіхи. Дівчата не є з кризових сімей, однак вони постійно втікали з дому, займалися бродягуванням, а відтак нерідко потрапляли у притулок для неповнолітніх осіб. Власне, після проведення міліцейської операції вони й зараз перебувають у притулку.

 

Натомість підозрювану у сутенерстві заарештовано. Жінку, яку раніше позбавили батьківських прав за асоціальний спосіб життя, тепер притягують до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених одразу двома статтями Кримінального кодексу України. Злочинні дії фігурантки кваліфіковані ч.2 статті 149 КК України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо неповнолітніх осіб), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років. Крім того, зловмисницю звинувачують у сутенерстві, вчиненому щодо неповнолітніх (ч.3 статті 303 КК України). У цьому разі передбачено покарання, яке теж пов'язане з позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

 

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині знайдено склад ...

КОМЕНТАРІ