На Львівщині за місяць трапилось 340 пожеж

На Львівщині за місяць трапилось 340 пожеж

28.03.12 07:09 0 1375

Впродовж 26 березня у Львівській області, на території 6 районів та 3 міст обласного значення, виникло 17 пожеж, пов'язаних з самовільним спалюванням рослинності та її залишків. Про це повідомили у Головному управлінні з питань НС Львівської ОДА з посиланням на інформацію територіальних органів МНС України в Львівській області та місцевих органів виконавчої влади.

 

За словами начальника ГУ з питань надзвичайних ситуацій Олексія Титаренка, всього за період з 7до 27 березня було обліковано 370 таких пожеж, найбільше у місті Львові - 65, та в районах області: Пустомитівському -59, Яворівському - 42, Жовківському - 26, Сокальському - 24, Буському - 23.

 

Нагадуємо, що пожежі пов'язані з самовільним спалюванням рослинності та її залишків, завдають непоправимої шкоди рослинному та тваринному світу, призводять до забруднення атмосферного повітря. Спалювання листя та трави призводить до руйнування ґрунтового покриву. На природних ділянках і газонах вогонь знищує насіння і коріння трав`янистих рослин, пошкоджує нижні частини дерев і кущів та верхні частини їх коріння. Знищення природної листяної підстилки мінімум вдвічі збільшує промерзання ґрунту.

 

Необдумані вчинки паліїв призводять також до інших трагічних наслідків, як приклад: протягом 24-25березня в результаті самовільного спалювання рослинності та її залишків виникло 4 пожежі, в яких вогнем було знищено 3 будівлі господарського призначення та 1 дачний будинок.

 

Протягом 26 березня під час проведених рейдів працівниками контролюючих органів за самовільне випалювання сухої рослинності без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища затримано та притягнено до відповідальності 12 порушників. Всього за період з 7до 27 березня на порушників природоохоронного законодавства складено 520 адміністративних протоколів, у тому числі 27протоколів на посадових осіб, яких оштрафовано на суму від 170 до 1020 гривень.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільські медики ...
Наступна новина: Львів прибиратимуть ...

КОМЕНТАРІ