Firefox оновлюватиметься, не питаючи дозволу в користувача

Firefox оновлюватиметься, не питаючи дозволу в користувача

24.04.12 00:08 0 1838

Фінальна стабільна версія браузера Firefox 12 офіційно вийде 24 квітня.

З цього ж дня офіційно припиняється підтримка Firefox версій 3.6.X. Користувачів старих версій очікує "останнє попередження", після якого при такій перевірці оновлення, швидше за все, буде примусовим. Головним нововведенням в дванадцятій версії стане функція прихованого оновлення.

 

Браузер від Mozilla (в Windows-версії) відтепер буде оновлюватися автоматично, непомітно для користувача і не питаючи у нього дозволу, тобто як Chrome. У числі інших нововведень Firefox 12 також зазначаються: - нумерація рядків у вихідному коді сторінки; - розриви рядків в атрибуті Title; - покращений інтерфейс пошуку на поточній сторінці з центруванням по знайденому слову; - URL, вставлені в менеджер закачувань, тепер завантажуються автоматично; реалізовано властивість CSS column-fill; - додана підтримка властивості CSS text-align-last; - експериментальна підтримка об'єктів ECMAScript 6 Map і Set; - виправлений баг з низькою продуктивністю WebGL на деяких конфігураціях обладнання під OS X.

 

Крім того, у Firefox 12 зроблено більше 85 дрібних поліпшень і змін в засоби для розробника, в тому числі у веб-консоль, редактор JavaScript, редактор стилів, перегляд HTML і 3D-вид. Firefox 12 з'явився на офіційних FTP ще 22 квітня, на два дні раніше за офіційний реліз. Великі ж зміни, скоріш за все, були залишені розробниками для Firefox 13 і пізніших версій. Наприклад, як недавно стало відомо, у 14-й версії може з'явитися нова функція, яка блокуватиме автоматичний запуск контенту, відображуваного за допомогою сторонніх плагінів (Flash, Java-аплетів або вбудовуваних PDF-файлів).

 

Розробники з Mozilla Foundation розраховують, що такий захід допоможе вберегти користувачів від експлойтів, які встановлюють на ПК шкідливий код, використовуючи вразливості у плагінах.


джерело : tsn.ua

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: "Тартаку" заборонили ...

КОМЕНТАРІ