"Тартаку" заборонили виступати в Польщі через пісню про УПА

24.04.12 00:16 0 1704

Виступ гурту "Тартак" 17 травня в рамках цьогорічних Днів студентської культури у польському місті Люблін скасували через пісні гурту про УПА, повідомляє ТСН.

 

"Неприємно, коли скасовуються концерти... Хотілося б виступити саме на цьому фестивалі, він традиційний, престижний, має потужний склад учасників. Там виступатиме моя улюблена група... Так, ми співаємо у деяких піснях про людей, які захищали Україну від ворогів, і дуже прикро, що тоді інколи ворогами ставали наші сусіди, поляки. Але я не думаю, що факти з минулого ми маємо переносити у майбутнє", - заявив Положинський.

 

Незадоволення поляків, зокрема, викликала пісня гурту "Не кажучи нікому", у відеокліпі якої використані світлини вояків УПА часів Другої світової війни. Героєм пісні є молодий юнак, який вирішив іти в повстанці. Зйомки відбувались в напівзруйнованому Загорівському монастирі на Волині. Польське видання Dziennik wschodni (Східний щоденник) надрукувало повідомлення про рішення люблінського мера Кшиштофа Жука скасувати запрошення гурту "Тартак". У повідомленні йдеться, що цей гурт не захотіли слухати польські студенти.

 

"Студенти звернулися до нас. Це їхнє свято, вони мають право", - сказав люблінський голова, повідомивши, що раніше гурт запросили міністр культури, міністерство закордонних справ і Національний культурний центр з огляду на популярність "Тартака" серед поляків. Рішення "Чітке НІ Тартаку" поляки-студенти ухвали на сторінках соціальної мережі Facebook.

На сторінці для голосування зображено перекреслений портрет провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Firefox оновлюватиметься, ...
Наступна новина: Неповнолітня львів'янка ...

КОМЕНТАРІ