Рівняни зірвали показ українофобського кіно

Рівняни зірвали показ українофобського кіно

27.04.12 23:12 0 1562

27 квітня,  о 17 годині, громадські організації міста пікетували кінотеатр «Ера». Причиною невдоволення громадян був показ антиукраїнського кінофільму «Матч».

Активісти акції вважають, що сюжет фільму грубо спотворює історичні факти та зневажливо показує українців, як націю.

 

У фільмі розповідається про легендарний "матч смерті", зіграний київськими футболістами з німецькою командою Flakelf в окупованому Києві в серпні 1942 року. Сама ж легенда нещодавно була розвінчена. Вердикт - немає доказів, що кількох київських футболістів розстріляли через виграшу в цьому матчі. Після перемоги над "Flakelf" (5:3) команда "Старт", складена з гравців "Динамо" і "Локомотива", виграла ще й у команди "Рух". Не вдалося слідчим з Гамбурга підтвердити й існування есесівського офіцера, який в перерві футбольного поєдинку погрожував українським спортсменам розстрілом в разі їх перемоги.

 

Щоб підтримати пікет, біля кінотеатру «Ера» зібралось кілька десятків громадян. Не оминула акцію своєю увагою і міліція. За приблизними підрахунками біля кінотеатру було припарковано 5 машин і один автобус з «синіми» номерами.

 

Після виступів громадських активістів, присутнім повідомили, що показ кінофільму буде припинено.

 

 Нагадаємо, Держкіно України, яке видало прокатне свідоцтво на демонстрування в Україні фільму "Матч", зазначило, що "в картині є епізоди, де україномовні персонажі виглядають негідно і карикатурно, і це може викликати почуття образи й опору у нашого глядача".

 

Демарш показу фільму «Матч» нещодавно відбувся у Києві. Щоправда, акція пройшла не  зовсім мирно. Активістів пікету було заарештовано.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: В Дніпроптровську 4-й вибух
Наступна новина: На Рівненщині чоловік ...

КОМЕНТАРІ