Франківські  мовознавці створять словник гуцульських діалектизмів

Франківські мовознавці створять словник гуцульських діалектизмів

02.05.12 01:02 0 2047
  Нещодавно, на базі Коломийського інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника проводилася Всеукраїнська наукова конференція «Гуцульська діалектна лексика й лексикографія», повідомила прес-служба голови ОДА


  «На конференції заслухали 82 наукові доповіді, в тому числі вчених з Угорщини та Молдови», - зазначив журналістам директор інституту українознавства ПНУ імені Василя Стефаника, професор Василь Грещук.

  У рамках конференції відбувся «круглий стіл» з питань створення «Словника «Гуцульська діалектна лексика в українській художній мові».

  На сьогодні вже є перші результати роботи мовознавців у цьому напрямку. Зокрема, пробний зошит та картотека, що містить понад 30 тисяч слів. За словами Василя Грещука, новий словник не матиме жодних аналогів і стане у нагоді шанувальникам літературного слова, студентам, викладачам. Планується, що перша частина видання буде готова до грудня цього року.

  «Світ сьогодні надзвичайно мобільний. І люди, на жаль, втрачають те, що притаманне тільки їм, - додала професор з Дрогобича Марія Федурко. - Щоб це не втратилося, не забулося і збереглося на віки, і потрібні словники. З них може запозичити слово і письменник, і звичайний носій мови»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 4)

КОМЕНТАРІ