У Львові анонім «замінував» площу Міцкевича

У Львові анонім «замінував» площу Міцкевича

06.05.12 05:04 0 1686

   Нещодавно до чергової частини Львівського міського управління міліції надійшло повідомлення: невідомий чоловік заявив, що на площі Міцкевича у Львові закладено вибуховий пристрій. Саме там у цей період мав відбутися концерт гурту «ТІК».

  Вже через 8 хвилин після отриманого анонімного повідомлення на місці події працювали працівники міліції, зокрема, - вибухотехніки, експерти НДКЦ. Пошукові заходи тривали впродовж години. Пристроїв, які б могли загрожувати безпеці громадян, не виявлено. 

  Варто відзначити, що у 2011 році до органів міліції Львівської області надійшло 13 анонімних повідомлень про замінування. За цими фактами порушено 10 кримінальних справ відповідно до статті 259 частини 1 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками). Дві зі справ передані до суду. За вчинення цих правопорушень зловмисників чекає покарання у вигляді накладення штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років. 

  У цьому році, включаючи анонімне повідомлення про замінування на площі Міцкевича у місті Львові, було зафіксовано шість таких випадків. За п'ятьома з них вже порушено кримінальні справи, одну з яких передано до суду.

  Вищевказана статистика свідчить, що у всіх випадків повідомлення про замінування не підтверджуються, а самих анонімів виявляють та притягують до кримінальної відповідальності.

  Начальник Головного управління МВС України у Львівській області генерал-майор міліції Рудяк Олександр Вікторович наголошує, що у міліції є достатньо сил та засобів, аби вчасно відреагувати на такі повідомлення і забезпечити безпеку громадян.  

Відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ