У Рівному сьогодні вшановуватимуть воїнів на фестивалі

У Рівному сьогодні вшановуватимуть воїнів на фестивалі "Курган Леля""

06.05.12 08:33 0 1572

  Сьогодні о 13 годині, в Рівному, на території козацького табору «Гайдамаки»,що на вул. Млинівській, 24 відбудеться Фестиваль традиційної козацької культури «Курган Леля».

   Це давнє козацьке свято на якому вшановують пам'ять захисників рідного краю тризною, під час якої кожен молодик чи козак може показати свою силу, спритність та витривалість. Для цього проводяться ігри, забави та бої лава на лаву.

   В програмі фестивалю показові виступи шкіл козацьких бойових мистецтв і традиційні козацькі ігри в яких можуть приймати участь як діти, так і дорослі. Для жіноцтва передбачена спеціальна гра - «ухопи палку». Кульмінацією фестивалю буде традиційна козацька гра-бій «Лава на лаву».Для тих, що беруть участь вперше - за правилами штовхача, а для досвідчених козаків - лава з ударами.

   Також на фестивалі відбудеться виставка виробів народних майстрів, діятимуть різноманітні атракціони - стрільба з лука, катання на конях тощо.

Гостей фестивалю пригощатимуть смачними козацькими стравами

   Організаторами фестивалю є Рівненська обласна федерація бойового гопака, Рівненська обласна федерація козацького бойового мистецтва "Спас", Дитяче козацьке товариство Рівненщини та Українське вільне козацтво ім. Северина Наливайка.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ