На Рівненщині пройде етно-фестиваль

На Рівненщині пройде етно-фестиваль "Галас"

08.05.12 08:52 0 1620

12-13 травня на території старовинного замку князів Острозьких відбудеться етно-фестиваль «ГАЛАС-3».

Там пройдуть майстер-класи: плетіння із лози, ліплення з глини, різьбярства, художнього малюнку, фотографії, виготовлення ляльок-мотанок  писанкарства, вуличного розпису. Відбудуться також екскурсії краєзнавчим музеєм, музеєм книги та музеєм нумізматики, пройде ярмарок народних ремесел, фотовиставка, козацький куліш, аукціон, флеш-моб.

Гала-концерт проходитиме за участю етно-гуртів: «Вулик», школи бойового гопака «Сварог», «Веснянка», «Гуляйгород», «Буття», «Волиняни», «WRUNA», Братства бойового звичаю «СПАС» (м. Київ)

Початок фестивалю 12 травня (субота), о 18:00 год. в підземній Галереї Острозької Академії (вул. Семінарська 2).


ГАЛАС - це не лише популяризація українського мистецтва та культури, унікальних традицій, збереження і формування національної ідентичності, але веселе свято для мешканців та гостей міста. Фестиваль зумів об'єднати навколо себе значну кількість молодих людей, що так важливо в час відсутності національної стратегії та ідеології.

Цьогорічними організаторами ГАЛАСу є Острозький осередок Спілки Української Молоді, Острозький державний історико-культурний заповідник, «Братство Спудеїв» та Кафедра документознавства та інформаційної діяльності Національного університету «Острозька академія».

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному відбувся показ ...
Наступна новина: Двоє рівнян затримали ...

КОМЕНТАРІ