Рівняни продемонстрували свою майстерність на Святі ковалів

Рівняни продемонстрували свою майстерність на Святі ковалів

10.05.12 19:16 0 1993

   «Свято ковалів» - один із найбільших у Східній Європі ковальських фестивалів, який традиційно проходить в Івано-Франківську під час святкування Дня міста. Його організатор - Спілка майстрів ковальського мистецтва України, яка відроджує, підтримує та розвиває традиції ковальської майстерності, повідомляє обласний центр зайнятості.
   Ковальська команда Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості не перший рік бере участь у фестивалі. Майстер виробничого навчання Сергій Торуля стверджує, що досвід участі у подібних заходах надзвичайно важливий для майбутньої кар'єри майстра.
   У наметі рівнян пропагував ковальське мистецтво і весвітньо відомий коваль Хууб Сенсен, який щороку приїжджає на фестиваль і тепер уже традиційно навідується на Рівненщину, щоб дати майстер-клас у Гощанській навчальній кузні-майстерні РЦПТО ДСЗ.
   Слухачі РЦПТО ДСЗ, які опановують професію коваля ручного кування, для участі у виставці виготовили елементи лицарських обладунків - кольчугу та шолом. Окрім цього, експонувалися кваліфікаційні вироби попередніх випускників та майстрів центру. Учасникам свята розповідали про професію, можливості її опанування за сприяння служби зайнятості та перспективи працевлаштування.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: Двоє рівнян затримали ...
Наступна новина: В Рівному на День Перемоги ...

КОМЕНТАРІ