Гра на два фронти по–тернопільськи

Гра на два фронти по–тернопільськи

13.05.12 12:28 0 1515
   На найвищому місцевому рівні - в обласній раді та керівництві райдержадміністрацій практикується подвійне членство у партіях, що заборонено законом. Про це повідомив координатор кампанії громадського спостереження в Тернопільській області Святослав Липовецький.

   В рамках моніторингу за передвиборчою політичною діяльністю в Тернопільській області, Громадська мережа «ОПОРА» вирішила переглянути стан партійних осередків і членства й виявила цікавий факт - на Тернопільщині практикується подвійна партійність, при чому - на найвищому рівні.
   Отже, сайт Тернопільської обласної ради в розділі «Депутатський корпус» подає партійність депутатів, де особливу увагу привертають депутати-голови райдержадміністрацій. Так, Юрій Пудлик (голова Козівської РДА) та Фелікіссім Ментух (голова Зборівської РДА) зазначені як члени ЄЦ та УНП, відповідно.
   Водночас, інформаційний сайт Тернопільської обласної організації Партії Регіонів у розділі «Керівні органи» подає склад Ради ТОО Партії Регіонів, членами якої значаться Ю.Пудлик та Ф.Ментух. Більше того, обоє згадані депутати облради є також й головами районних осередків Партії Регіонів. Це, очевидно, перечить статті 6 Закону України «Про політичні партії в Україні»: «Громадянин України може перебувати одночасно лише в одній політичній партії». Водночас маємо абсурдну ситуацію коли районні керівники Партії Регіонів є членами фракцій інших політичних сил.
   Дана ситуація може тривати довго, оскільки державні органи, які мали б здійснювати контроль в подібних питаннях часто належно не виконують своїх функцій. Так, на запит ГМ «ОПОРИ» про кількість членів в місцевих осередках політичних партій Головне управлінні юстиції надало таку інформацію: «У Головному управлінні юстиції у Тернопільській області відсутня інформація про кількість членів обласних осередків політичних партій...».

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ