На Тернопільщині молодь гратиме в  «Легенду УПА»

На Тернопільщині молодь гратиме в «Легенду УПА»

18.05.12 19:59 0 1500
Обласна теренова гра для молоді «Легенда УПА імені Ярослава Стецька» збере кращі шкільні команди з усіх районів Тернопільської області 19-20 травня поблизу міста Теребовлі.

Цьогорічні змагання присвячені сторіччю від дня народження голови проводу Організації українських націоналістів та Антибільшовицького блоку народів - Ярослава Стецька.

Теренова гра була започаткована і проводиться Тернопільським обласним осередком Всеукраїнської організації Молодіжний націоналістичний конгрес та приурочена легенді, згідно з якою у травні 1945 року сотня УПА отримала наказ переправити у Карпати прапор штабу. В теребовлянських лісах воїни потрапили у засідку і загинули у нерівному бою. Однак штабне знамено так і не потрапило до рук ворогів, натомість з'являється кожної весни на місці бою як символ нескореності українського народу.

Кожна команда-учасник складається із десяти чоловік і носить назву видатних українських історичних постатей. Змагання включатимуть такі етапи, як туристична смуга перешкод, турнір з пейнтболу, брейн-ринг з історії України, творче представлення на вечірній ватрі. Всі команди готують завчасно тематичні мистецькі вироби, які оцінюються всіма учасниками.

Під час теренової гри, метою якої буде відшукати загублений прапор штабу УПА, потрібно буде проявити свої вміння в орієнтуванні на місцевості, перенесенні поранених, веденні тактичних дій.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ