У Волинському наркодиспансері пройшла урочиста служба з нагоди річниці відкриття каплички

У Волинському наркодиспансері пройшла урочиста служба з нагоди річниці відкриття каплички

25.05.12 20:13 0 1876
Рівно рік тому, в день свята ікони Божої Матері «Невпиваєма чаша», у волинському обласному наркологічному диспансері владика Ніфонт освятив однойменну каплицю. Давній задум керівництва закладу відкрити на його території молитовну кімнату допомогли втілити в життя братчики православного братства тверезості імені святого Іоанна Крондштадського, що опікуються хворими.От і нині на території наркодиспансеру зранку звучать молитви. Святкове Богослужіння вирішили провести на вулиці –у молитовній кімнаті для всіх просто не вистачає місця. Кілька десятків людей –пацієнти, їх рідні, медперсонал – ревно моляться і просять у Бога допомоги і підтримки.

«У нас проходить лікування специфічний контингент людей, -каже головний лікар наркологічного диспансеру Микола Дацюк. –Але вони такі ж хворі, як і ті, що перебувають, приміром, у стаціонарі обласної лікарні. Ці люди просто оступились в житті і «зелений змій» тимчасово переміг їх. Після курсу лікування наші пацієнти повертаються у сім’ї і знову живуть повноцінним життям. А наша співпраця з духовенством Волинської єпархії УПЦ тільки на користь пацієнтам, адже медицина лікує тіло, а священики –душу. Я нікого не примушую відвідувати службу, хворі приходять у молитовну каплицю самі. І якщо навіть двоє –троє з них внаслідок духовних бесід почнуть задумуватися над своїм життям, виграють від цього усі».

Як розповідає настоятель каплиці, співзасновник православного братства тверезості Стефан Ярема, служби у наркодиспансері проходять щочетверга о 16.00. На прохання медперсоналу проводять і літургії з нагоди православних або сімейних свят, ювілеїв. «Відрадно, що місяць тому була заснована православна громада на честь ікони Божої Матері «Невпиваєма чаша» серед персоналу закладу, -каже він. – І цим людям потрібна духовна підтримка. На часі –будівництво на території наркодиспансеру каплички».

Прес-служба Волинської єпархії УПЦ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: у Волинській духовній ...

КОМЕНТАРІ