у Волинській духовній семінарії відбуваються зустрічі випускників

у Волинській духовній семінарії відбуваються зустрічі випускників

25.05.12 20:14 0 2016
В травні традиційно у Волинській духовній семінарії відбуваються зустрічі випускників. От і цьогоріч з усіх регіонів України у гості до своєї альма-матер завітали більше двох десятків її колишніх вихованців, які закінчили духовну школу десять років тому. І за традицією, зустріч розпочалася з літургії у Свято-Покровському кафедральному храмі. Очолив Богослужіння митрополит Ніфонт, йому співслужили ректор та викладачі ВДС і самі випускники семінарії 2002 року.

«Мені дуже приємно бачити вас і чути добрі звістки про те, що ви стали справжніми сіячами Євангельського слова і без останку віддаєте себе тим людям, яких Господь доручив вашій духовній опіці, - владика привітав молодих душпастирів і звернувся до них зі словами настанови. – Священик сьогодні як ніколи повинен бути прикладом, подвижником, двигуном, що заводить всю парафію. Якщо священик тим живе, то його парафія процвітає. Але коли він турбується лише про свій добробут, а не паству –тоді цей приход ледве животіє. Добрий пастир часто замість подяки отримує скорботи. Але його це не лякає, бо він знає –чим більше зробиш добра, тим більше буде ворог нападати. Але священик знає –це пройде. А Господь колись спитає у вічі –що ти зробив для слави Божої, для спасіння люду, ким ти був для них –об’єктом спокуси чи взірцем, як апостол Павло поучає всіх пастирів? Маю надію, що ви не осоромите духовну школу, яку десять років тому закінчили».

Владика побажав колишнім випускникам невичерпної енергії, Божої помочі і благодаті у пастирському служінні. На пам’ять про спільну молитву і євхаристію митрополит Ніфонт вручив їм Євангеліє українською мовою, видане 2005 року у Волинській єпархії.

«Десять років тому ми з вашим благословінням вийшли з духовної школи на ниву Христову, -від імені всіх випускників звернувся до владики протоієрей Віктор Панасюк. –У той час почалася нова ера, нове 21 століття, яке багато чого принесло у світ і тривожного, і доброго. Але ми, священики і пастирі церкви Христової, не оглядаємося назад, а впевнено крокуємо вперед і ведемо за собою тих людей, яких нам довірив Господь. Ми віримо, що підкріплені Божою благодаттю, з вашою допомогою і настановами ми доведемо їх до кінця вірним шляхом».

Від імені класу отець Віктор побажав владиці, ректору і всім викладачам ВДС доброго здоров’я і висловив сподівання і надалі зустрічатися з ними на наступних ювілеях. Випускники вручили владиці квіти і подарували ікону «Пастир добрий». Почесному ректору ВДС Петру Влодеку, який за станом здоров’я не зміг бути присутнім на Богослужінні у храмі, букет та ікону Божої Матері у подарунок молоді священики занесли додому.

Прес-служба Волинської єпархії УПЦ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Волинському ...
Наступна новина: Православні лучани ...

КОМЕНТАРІ