Викрали 200–літній дуб з Волинського заповідника

Викрали 200–літній дуб з Волинського заповідника

28.05.12 11:44 0 1614
25 травня о 04:15 надiйшла заява директора ДП «Цуманське ЛГ» про те, що біля села Берестяни Ківерцівського району затримано автомобіль, яким намагався вивезти із заповідника «Цуманська пуща» незаконно зрубаний дуб, вік якого перевищує 200 років.

Як розповів начальник Ківерцівського РВ УМВС України у Волинській області Олександр Басалик, машину помітили працівники лісової охорони, котрі здійснювали обхід території з метою недопущення крадіжок лісодеревини. Як тільки зловмисники побачили лісівників, одразу кинулися втікати. Тож на допомогу працівники лісової охорони викликали місцевих правоохоронців.
На місце злочину відразу виїхала слідчо-оперативна група. Втікачів, які намагалися викинути з машини деревину, вдалося затримати і доставити у ківерцівський райвідділ міліції. Виявилося, що крадіжку 200-літнього дуба із території заповідника «Цуманська пуща» скоїли жителі Рівненської області - 1963 р.н. та 1976 р.н.
Нині порушена кримінальна справа за ст. 246 (Незаконна порубка лісу) КК України. Триває перевірка, встановлюється сума завданих збитків. Зловмисникам за скоєне «світить» покарання: штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, із конфіскацією незаконно добутого.

СЗГ УМВС України у Волинській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному пройде акція ...
Наступна новина: Проти керівника ...

КОМЕНТАРІ