Рівненська об’єднана опозиція пікетувала облдержадміністрацію

Рівненська об’єднана опозиція пікетувала облдержадміністрацію

04.07.12 14:46 0 2227
  Прийняття мовного закону, яким фактично українська мова втрачає статус єдиної державної, сколихнуло та справедливо обурило наше суспільство. Сьогодні під стіни Рівненської облдержадміністрації, висловити свій протест прийшли представники об'єднаної опозиції - члени ВО «Батьківщини», «Фронту змін», «Народного руху України», ВО «Свободи», патріоти України, члени громадських організацій. Мітингувальники були одностайними у своїх виступах - в Україні має бути лише одна державна мова - українська. Спроби зробити російську мову регіональною, тобто офіційно віддати їй перевагу над українською, варто розглядати як прояв сепаратизму, бажання розколоти Україну та знищити її державність. Та ницість, з якою цей закон приймався, ще раз засвідчила, що представники більшості у Верховній Раді ніколи не рахувалися й не будуть рахуватися з думкою народу. Представники опозиції заявили - цій владі потрібно давати рішучу відсіч, бо спочатку ми втратимо мову, а потім - свою державу і волю.
  Представники об'єднаної опозиції зачитали звернення до Президента України, до Верховної Ради щодо недопустимості запровадження в Україні другої державної мови і з вимогою не підписувати цей закон. На цьому тижні ще планується скликати позачергову сесії обласної ради, на якій і буде підтримане це звернення.
  Учасники пікету, наприкінці мітингу, спалили зображення прапору Партії регіонів. Таким чином, вони показали своє ставлення до провладної партії, яка узурпувала владу в Україні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ