Львівщину охоплює протестний рух

Львівщину охоплює протестний рух

04.07.12 14:55 0 1824
По всій території Львівської області створюються страйкові комітети для організації акцій протесту проти ухвалення парламентом Закону про мови. 3 липня о 22.00. на площі Ринок у Львові встановили наметове містечко, і почали блокування будівлі Львівської ОДА, повідомляє прес-служба львівської Батьківщини.

На 4 липня заплановано радикальні акції, серед яких зокрема - блокування автомобільних та залізничних шляхів.

Як повідомляє львівська Батьківщина, серед заходів опозиції Львівської області на 4 липня заплановано:

- Розірвання договору оренди приміщень з Львівською облдержадміністрацією;
- Блокування магістральних доріг (автомобільних, залізничних);
- Звернення зборів депутатів Львівської області до рад усіх рівнів в Україні із закликом до протистояння впровадження Закону про мову, як бойкоту виконавчих органів влади;
- Звернення до народу України "із закликом збереження цілісності та запобігання розколу на мовному та етнічному грунті, не вступати в співпрацю з окупаційним режимом на чолі Партії Регіонів";
- Звернення до ООН, Парламентської Асамблеї Ради Європи та української діаспори;
- Звернення до послів дипломатичних представництв іноземних держав з роз'ясненням небезпеки для державного суверенітету України від ухваленого Закону про мови.

Загальний план дій опозиції був узгоджений ввечері 3 липня на зборах демократичних сил Львівської області, в якому взяли участь представники Об'єднаної опозиції Батьківщина (Батьківщина, Фронт змін, Народний Рух України, За Україну, Громадянська позиція), Удар, ВО Свобода, Просвіти, Зарваницької ініціативи , Української республіканської партії, Конгресу інтелігенції, Об'єднання Небайдужих громадян.

Опозиція Львівської області також пропонує парламентській опозиції не брати участь в роботі Верховної Ради і створити паралельний орган - Національні збори України, до якого мають увійти народні депутати і делегати від обласних рад.

Також львівські опозиціонери закликають публічно здати нагороди від Януковича і звернутися до суду щоб "заборонити Партію регіонів і Комуністичну партію за нехтування Конституцією та законами України".

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада України на засіданні 248 голосами ухвалила закон про основи державної мовної політики. Також повідомлялося, що за ухвалення мовного закону, ініційованого Вадимом Колесніченком та Сергієм Ківаловим, в цілому майже в повному складі проголосували фракції Народної партії, Партії регіонів і КПУ.

Джерело: Корреспондент

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі ...

КОМЕНТАРІ