На Волині курсуватимуть поетичні маршрутки

На Волині курсуватимуть поетичні маршрутки

04.07.12 15:07 0 1960

Віднині у громадському транспорті Луцька звучатиме українська поезія, яку читатимуть знані волиняни.

Про це йшлося під час прес-конференції проекту «Почувайся європейцем - розмовляй українською».

Громадська організація «Центр ефективної комунікації» та радіостанція «Луцьк» Волинської ОДТРК презентували проект «Почувайся європейцем - розмовляй українською».

Його суть полягає у тому, що на хвилях радіостанції «Луцьк» тричі на день можна буде почути українську поезію, начитану знаними волинянами, - пишуть Волинські Новини.

За задумом, у конкретні години в маршрутних таксі обласного центру водії вмикатимуть радіо «Луцьк», де й звучатимуть наперед підготовлені записи.

Як стверджують організатори проекту, більшість перевізників радо відгукувалися на таку пропозицію. «Наскільки водії будуть вмикати радіо «Луцьк» - побачимо», - сказала представник «Центру ефективної комунікації» Олена Ковальчук.

Заступник генерального директора Волинської ОДТРК Юлія Романюк повідомила, що вірші українською транслюватимуть на радіо Луцьк тричі на день: о 7.50, 11.50 та 19.55.

«Проект буде безстроковий. 25 відомих людей у нас вже записалося. Тих записів, які є зараз, вистачить ще, як мінімум, на три місяці», - сказала Юлія Романюк.

Так, українську поезію читатимуть артисти театрів Лариса Мікоян, Світлана Органіста, Галина Кажан, Людмила Приходько, Дмитро Мельничук, відомі музиканти Олександр Положинський, Василь Чепелюк, Алла Опейда, Сергій Мартинюк, громадські діячі, поети.

Кожен учасник мав нагоду записати ту поезію, яка йому була до вподоби. «Приємно, що люди, які начитували вірші, обирали зразки поезії», - відзначила проректор з навчально-виховної роботи Волинського національного університету імені Лесі Українки Ірина Констанкевич.

А артистка Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Світлана Органіста процитувала Ліну Костенко: «Нації помирають не від інфаркту, спочатку їм віднімає мову». За словами артистки, нині українська мова перебуває «в передінфарктному стані».

«Розмовляти українською - це красиво, це по-сучасному, це круто», - сказала Світлана Органіста.

Вокаліст луцького гурту «Фіолет» Сергій Мартинюк розповів, що у Луцьку не так гостро стоїть питання про популяризацію української мови. «В нас треба боротися за естетику мови молодих людей. Більшість розмовляє суржиком, в їх мові мало волинської автентики», - відзначив музикант.

 

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі ...
Наступна новина: Опозиція кличе усіх на ...

КОМЕНТАРІ