У Хрінниках запрацювала школа плавання

У Хрінниках запрацювала школа плавання

04.07.12 19:08 0 4172
У суботу 23 червня в селі Хрінники на Демидівщині відкрили літню школу плавання. Понад двісті дітей уже в перший день функціонування школи взяли участь у заняттях, які проводили професійні інструктори. Також у день відкриття працівники Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах провели для школярів майстер-клас із безпечної поведінки на воді та продемонстрували учбову ситуацію порятунку потопаючого.



Організаторами цього заходу стали комунальний заклад «Рівненський обласний центр фізичного здоров'я населення „Спорт для всіх”, громадська організація «Вишнева гора» та дитячий санаторій «Хрінники». Також підтримали починання Радивилівська РДА та депутат обласної ради Георгій Ясиновський.

Введення в дію школи плавання – це один із перших етапів соціально просвітницького проекту «Збережи життя», який реалізовуватиметься на Рівненщині з червня по листопад 2012 року. За словами голови огркомітету проекту Романа Яворського, школу плавання не випадково відкрили саме на берегах Хрінницького водосховища.

- У розмові з головним лікарем дитячого санаторію «Хрінники», ми дізнались, що 90 відсотків школярів, які тут відпочивають, не вміють плавати, - розповідає Роман Яворський. - Адже більшість відпочиваючих – це діти із сільської місцевості, де відсутні басейни, а в деяких селах немає ні річок, ні озер. Деякі з дітлахів, які сьогодні стали учнями школи плавання зізнались, що вони вперше в житті побачили озеро.

- Оскільки дитячі оздоровчі заклади найчастіше розташовані поблизу водойм, то відпочинок у них найкраще використати для навчання плаванню, - доповнює в.о. директора Рівненського обласного центру фізичного здоров'я населення „Спорт для всіх” Руслана Найко.

У літній школі плавання можуть займатися не лише школярі, які оздоровлюються у санаторії, а усі діти, які відпочивають на берегах водойми. Інструктори проводять заняття безкоштовно, незалежно від віку і місця проживання дитини.

Соціальна школа плавання на берегах Хрінницького водосховища буде діяти до кінця купального сезону. Нині тут для навчання дітей обладнаний пляж, на воді встановлені спеціальна огороджувальна сітка та буйки. Інструктори займаються із групами школярів по 10 чоловік.

Окрім того, в рамках функціонування школи для дітей будуть проводити майстер класи чемпіонка Європи із плавання, призерка світу Анна Хлістунова та учасник чемпіонату Європи Дмитро Назаренко. Також щовихідних тут відбуватимуться змагання із пляжного волейболу, регбі, спортивні естафети. На підтримку школи плавання 26 липня у Хрінники приїде Кузьма Скрябін, де виступить на сцені чотирьохденного еко-фестивалю «Аквасфера».

Як зазначають у оргкомітеті проекту «Збережи життя», вони не збираються зупинятися на досягнутому:

- У минулих роках ми відкрили літню школу плавання у рівненському спорткомплексі «ФітнеSSпорт», цьогоріч – школа запрацювала у Хрінниках, - говорить Роман Яворський. - Цього літа ми плануємо відкрити ще одну школу плавання на Рівненщині, а в майбутньому будемо розширяти мережу таких соціальних шкіл, щоб подібні заклади діяли на берегах найбільших водойм області.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина претендує на ...
Наступна новина: Суд заборонив мітинги у ...

КОМЕНТАРІ