Ірина Фаріон:

Ірина Фаріон: "Люди масово повстали - отже нація не втратила правильних пріоритетів"

09.07.12 09:33 0 2464
"За останні чотири роки це перші такі красиві, оптимістичні, самодостатні акції протесту, які йдуть по всій Україні у своєму повному розгоні". Про це на вічі на знак протесту проти ухвалення закону "Про засади державної мовної політики" та порушення Конституції і законів України, яке відбулося біля Львівської обласної ради, заявила депутат від ВО "Свобода", член Політради ВО "Свобода" Ірина Фаріон.

"Маємо ввімкнути холодний розум, незважаючи на спеку, - зазначила депутат. - Що означає холодний розум? Влада починає частково оговтуватися від хвилі протестів, які захопили країну. Ми зараз спостерігаємо дивні речі - за нами повсюди стежать камери. Хотілося б вірити, що ці камери заради того, щоб нам тут безпечно жилося і булося. Але коли за тобою стежать, коли ти малюєш губи або зашпилюєш босоніжки, то ти розумієш, що ця камера не для твоєї безпеки. Це означає, що відгомін 33-37 року над нами віє, бо ці істоти це є нащадки тієї влади".

Ірина Фаріон наголосила, що зараз нема приводу сумувати, бо все тільки починається.

"За останні чотири роки це перші такі красиві, оптимістичні, самодостатні акції протесту, які йдуть по всій Україні. Нам найважливіше протриматися ще день, щоб політичний труп, але юридична заковика Володимир Литвин цього законопроєкту не підписав. Якщо ж він його підпише, то цей закон ніколи не буде діяти і так. Не треба зараз вганяти себе в депресію, говорити, що наступає катастрофа. Вона наступає тільки тоді, коли українець вкраплює у свою душу зневіру, песимізм і байдужість. Господь дав нам цей виклик, ми його прийняли, і маємо здійснювати свій наступ з усмішкою і з впевненістю, що ми все здолаємо.

Влада усвідомила дві речі, що вона може діяти лише пом'якшеними репресивними методами 33-37 року - це один контекст проблеми. Другий - це колапсування того, що відбувається. Бо те, що зараз сталося у загальноукраїнського масштабі, є колапсом і вийти з цього неможливо. Люди масово повстали - отже нація не втратила системи правильних пріоритетів і саме так будемо далі тримати.

Я дуже прошу з холодним розумом реагувати зараз начебто на ті позитивні дзвіночки про відкликання голосів, про вихід Ступки і Драча з Гуманітарної ради. Але чому ви входили у ту Гуманітарну раду до Януковича? Ще одна дуже небезпечна річ може котитися зараз суспільством, і саме тепер на цій новій хвилі бунту в Україні ми маємо про це пам'ятати. Немає небезпечнішого ворога для українця, ніж вихована в колоніальних умовах інтелігенція. Йдеться про так званих інтелектуальних хрунів, про так званих інтелектуальних малоросів, які закликають до спокою, толерантності, взаємоповаги. Кого з ким? Бандита з вільною людиною? Ми вже раз їм це подарували - тепер ми цього їм не подаруємо. У нас досить у Львові цієї так званої холуйської інтелектуальної псевдоеліти. У жодному випадку вони не мають затесатися в наші ряди, ми маємо давати відсіч тим людям, які не готові стояти на захисті мови як держави і держави як мови. Ось це називається холодним розумом, тому ми не маємо права акції протесту повернути в лібералістичне русло, ми вже раз це зробили - вдруге цього не буде".
Прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода"

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 6)

КОМЕНТАРІ