Василь Боровко: Ужгородський мер-регіонал Погорєлов та член виконкому Мощак оголосилу війну Церкві?

Василь Боровко: Ужгородський мер-регіонал Погорєлов та член виконкому Мощак оголосилу війну Церкві?

23.07.12 12:18 0 2229
Православні християни Закарпаття з великим подивом прочитали інформацію в ЗМІ про те, що виконавчий комітет Ужгородської міської ради під головуванням мера Віктора Погорєлова, члена Партії Регіонів на своєму засіданні 18 липня, як одне із най важливих, розглянули питання про будівництва православних церков у місті Ужгород. При цьому, з подачі члена виконавчого комітету, представниці партії Єдиний Центр, власниці кількох ресторанів (зокрема розміщених в будівлях пам’яток культурної спадщини) у м. Ужгород Маргарити Мощак, ведення будівельних робіт православними громадами Ужгорода подано в край негативному світлі. Звертає на себе увагу і безпрецедентні випади на адресу ректора Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія, Уповноваженого Української Православної Церкви, професора, архімандрита Віктора (Бедь), без будь-яких на то законних підстав.

Як добре всім відома, архімандрит Віктор (Бедь) не веде в Ужгороді жодних будівельних робіт у своїх власних інтересах. Навпаки, тривалий час при повній бездіяльності правоохоронних органів, архімандрит Віктор (Бедь) протидіяв незаконній спробі рейдерського захоплення приміщень, в яких наразі розміщено Ужгородську богословську академію та Карпатський університет за адресою м. Ужгород, пл. Театральна, 5,7. Наразі саме представниками УПЦ піднято питання про намагання окремих можновладців приватизувати вище зазначені приміщення (3 880 м-2 в центральній частині Ужгорода) за безцінь, за попередньою оціночною вартістю біля 250 дол. США за один метр квадратний, при реальній вартості – 1000 – 1200 дол. США з один метр квадратний. В наслідок чого ужгородський міський бюджет може не до отримати біля 30 000 000 (тридцять мільйонів) гривень.

Зважаючи на причетність ряду посадових осіб та депутатів Ужгородської міської ради до незаконної афери щодо заволодіння історичними приміщеннями готельно-ресторанного комплексу «Корона», виникає слушне припущення: чи не ця обставина являється основною причиною протиправних дій ужгородських можновладців, як щодо отця-ректора – архімандрита Віктора (Бедь), так і по відношенню до Української Православної Церкви у цілому.

З подачі пані Маргарити Мощак (що є дружиною головного архітектора м. Ужгород Олександра Шеби, який у тісних колах не приховує свого негативного відношення до Православної Церкви), при підтримці міського голови Віктора Погорєлова, безпідставним нападкам піддано не тільки Ужгородську українську богословську академію імені святих Кирила і Мефодія, але і ужгородський кафедральний собор розташований на пл. Кирила і Мефодія, 1, новобудова церковного храму на вул. Белінського та інші, що належать до Української Православної Церкви. Таке зневажливе відношення до Церкви Христової, а відтак Блаженнійшого Володмира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви і правлячого архієрея Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, не може не викликати занепокоєння та обурення серед широких верств населення Закарпаття. Не менш дивною є і намагання Віктора Погорєлова командувати Інспекцією ДАБК у Закарпатській області (начальник Коблик В.Й.), яка на сьогодні і так, виконуючі чужі вказівки відкрито протидіє Українській Православній Церкві в питаннях будівельних робіт в Ужгороді. Натомість, слід зазначити, що твердження Віктора Погорєлова про те, що на ділянці б/н, вулиць Гойди – Ракоці УПЦ ведуться незаконні будівельні роботи, не відповідає дійсності і є відвертим свідченням корупційності дій ужгородського міського голови, що розгорнув ганебну і незаконну антицерковну компанію. Поведінка керівництва ужгородської міської ради нагадує роки комуністичного гоніння на Церкву Христову, коли войовничий атеїзм був нормою поведінки комуністично-радянських чиновників.

Невже в місті Ужгороді не має більш нагальних потреб, ніж питання будівництва і розвитку богословської академії та церковних храмів які заслуговують такої протидії з боку ужгородського міського голови-регіонала Віктора Погорєлова і наближених до нього людей ?

Наразі православна громада Ужгорода, яка віддала і свої голоси за обрання Віктора Погорєлова міським головою (і як уже зрозуміло – глибоко помилились у своєму виборі) оцінює його негідну поведінку, та розмірковує над тим, які вжити заходи щоб зупинити розгул антицерковної політики в Ужгороді. Сподіваємось на те, що в депутатському корпусі Ужгородської міської ради знайдеться хоч частина гідних депутатів-християн, які, у свою чергу, дадуть власну оцінку вище зазначеним подіям.

Василь Боровко
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ситуацію довкола LB.ua та ...

КОМЕНТАРІ