"Стипендія зменшуватися не буде": Міністерство освіти

24.07.12 18:32 0 2006

 Сьогодні відділ  зв'язків з громадськістю Міністертсва освіти і науки, молоді та спорту України поширив таку заяву :

    " Всупереч «страшилкам» про втрату внаслідок прийнятих змін студентами стипендії у розмірі 700-800 гривень, або повідомлень про те, що стипендія звичайного студента складає 780 гривень, інформуємо, що розмір звичайної академічної стипендії студента університету складає 530 гривень на місяць, а індексація стипендії на сьогодні складає 36,7%. Таким чином, проіндексована стипендія складає на сьогодні 724,51 гривні

Нова редакція Закону України «Про вищу освіту», підготовлена МОНмолодьспорту і прийнята Урядом передбачає встановлення мінімального розміру академічної стипендії на рівні, не нижчому за прожитковий мінімум (на сьогодні це 1102 грн.). З прийняттям зазначеного Закону Верховною Радою України зникне необхідність у застосуванні порядку індексації стипендії взагалі."

Реакція студентів і профспілок була досить передбачуваною. Напередодні у ЗМІ поширили інформацію про підвищення стипендії до прожиткового мінімуму, але по факту вона зменшилась. Студентська спільнота, як і вся Україна, очікує від влади виконання обіцянок.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ