В Івано-Франківську майже 900 будинків залишились без світла через негоду

В Івано-Франківську майже 900 будинків залишились без світла через негоду

30.07.12 18:42 0 1906
Сильна гроза та пориви шквального вітру у неділю 29 липня спричинили в Івано-Франківську та області не лише масштабні руйнування, а й масові знеструмлення.

Так вчора в обласному центрі без світла перебувало 1272 будинки. До ліквідації пошкоджень було задіяно усі сили оперативно-виїзних бригад Івано-Франківського РЕМ. За ніч енергетикам вдалося відновити електропостачання 399 будинків.

Станом на дев’яту годину ранку без електропостачання ще залишається 873 будинки. Як зазначають енергетики, головною причиною вимкнень стали обриви ліній електропередач спричинені падінням зламаних гілок та дерев.

Крім обласного центру стихія завдала шкоди Тисменицькому, Богородчанському, Верховинському, Надвірнянському районам та Яремчанській зоні. На разі там повністю без електропостачання перебуває три населені пункти, частково – десять.

Найбільше постраждав Тисменицький район, там повністю без електропостачання два села – Посіч та Стебник, частково – Старий Лисець, Лисець, Єзупіль та Радча.

ПАТ «Прикарпаттяобленерго» нагадує, що у разі шквальних вітрів можливі обриви проводів електроліній, що становить небезпеку для людей та тварин. Енергетики наголошують: наближення до обірваного проводу на відстань менше 8 метрів загрожує ураженням електричним струмом.

Джерело: firtka.if.ua
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівнещині побільшало ...
Наступна новина: Прем'єр очолив список від ПР

КОМЕНТАРІ