Волинський «Бандерштат» - територія без алкоголю

Волинський «Бандерштат» - територія без алкоголю

31.07.12 02:10 0 2597
На 6-му за рахунком фестивалі справжнього українського духу «Бандерштат-2012», який відбудеться 3-5 серпня у Луцьку, як і попередні роки, на відвідувачів чекатиме майже цілодобова програма та традиційна заборона пронесення і вживання алкоголю.
Про це на прес-конференції, приуроченій до фестивалю, розповів арт-директор заходу Сергій Мартинюк.
Серед цьогорічних новинок фестивалю – його триденний формат.
«Цьогоріч ми вирішили розширити масштаб фестивалю, збільшивши його тривалість до трьох днів. Підбиралися і відповідного рівня гурти: є сподівання, що «Бандерштат-2012» буде найсильнішим з усіх шести фестивалів», - зазначив організатор заходу.
Також Мартинюк зазначив, що фестиваль чітко скінчиться о 23:00 задля уникнення скарг лучан на гучний звук із території «Бандерштату».
«Нам важливо лишитися саме на цьому місці, яке наразі є оптимальним для фестивалю. Обіцяємося, як і минулого року, лишити територію кінно-спортивної школи в чистоті», - розповідає арт-директор фестивалю.
Серед інших, традиційних для «Бандерштату» заходів, – гутірки з відомими українцями, літературна сцена, нічні сеанси історичного кіно, нічна акустика біля ватри, історична реконструкція, флеш-моб, смолоскипна хода тощо. Серед гостей музичної сцени фестивалю – «Кому Вниз», «ТНМК», «Kozak System» (екс-«Гайдамаки»), «Тінь Сонця» та інші виконавці.
«Фестиваль і досі лишається заходом, який не вельми підтримує місцевий і всеукраїнський бізнес. Відтак ми змушені другий рік поспіль ставити платний вхід. Цього року триденний абонемент на «Бандерштат» коштуватиме 100 гривень, на один день – 50», - відзначив Мартинюк.
Традиційно «Бандерштат» лишається територію без алкоголю.
«В Україні є достатньо багато різнопланових фестивалів. На них можна відпочити, випити, робити все що заманеться. Але ті, хто їхатимуть до нас, будуть змушені прийняти наші правила та вимоги. Зокрема, стосовно алкоголю. Охорона і я особисто будемо виводити людей, які порушують ці правила, за межі фестивалю. І це принципова позиція», - зазначає арт-директор фестивалю.
Вікторія Жуковська, яке вже третій рік поспіль є однією з ведучих фестивалю, вважає «Бандерштат» унікальним фестивалем.
«Тут своя неповторна атмосфера. Тут – один із найчистіших фестивалів України. Що цікаво, такого обігу загублених речей, як на фестивалі, так і через деякий час, коли речі повертаються своїм власникам, я не спостерігала ніде. Навіть якщо ти загубив «айфон», його тобі повернуть», - розповідає відома луцька радіоведуча.
Також Жуковська анонсувала можливий виступ незмінного гостя фестивалю Сашка Положинського разом із гуртом «Kozak System» (екс-«Гайдамаки»).
Відповідаючи на запитання журналістів про можливу присутність на заході представників об’єднаної опозиції, Сергій Мартинюк зазначив, що фестиваль, як і у всі попередні роки, лишається позаполітичним фестом.
«Якщо хтось з опозиційних політиків, рівно як і провладних захоче завітати на «Бандерштат», питань немає: 100 гривень квиток і ласкаво просимо до нашого дійства», - резюмував Мартинюк.
Нагадаємо, фестиваль Бандерштат-2012 розпочнеться вже 3 серпня.

Джерело: ВолиньПост
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: У центрі Львова горить ...
Наступна новина: Як рівненські козачата ...

КОМЕНТАРІ